Всичко ще бъде наред

Every Thing Will Be Fine

Германия, Канада, Франция, Швеция, Норвегия | 2015г | 118 минути | 3D , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 02.04.2015
Премиера в България: 13.05.2016
Производител: Neue Road Movies, Montauk Productions, Goeta Film
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Номинация за най-добър 3D филм (Беноа Деби) от Камераимидж 2015 г.

Първи игрален 3D филм на Вим Вендерс. Сюжетът проследява последствията върху живота на писателя Томас (Джеймс Франко), който неволно убива дете в автомобилна катастрофа. Ще съумее ли той да превъзмогне случилото се? Ще може ли някога отново да погледне в огледалото, и да види там обикновен човек, а не убиец?

Травмиращата случка оставя траен белег в съзнанието на Томас, а играе и важна роля в развитието му като писател. Съкровена драма, разказваща историята на един човек, който - след като преживява травматичен шок - поглежда на живота с други очи.

Словото и магията на техническото съвършенство в кинотворбата са слети в едно. Писателят създава свят, белязан от собствената му трагедия, която непрестанно извиква незаличимите спомени от миналото.

„Разказвам интимна история, в която много от нещата се случват в главите на изпълнителите, а 3D-камерите въздействат като увеличително стъкло. Те буквално надничат в хората, създават рентгенови снимки на душите. Когато толкова много неща се случват в душата, както в случая с писателя Томас, тогава една 3D-камера може да види още по-точно реалността на вътрешния свят на този човек.

Тази техника има способността да изостри визуалното и ние бяхме пионери в използането й за история, лишена от екшън сцени. Тук динамиката не е буквална, а психологическа. Сигурен съм, че когато подобни технологии се включат при засилването на символи в интимната драма, филмите ще придобият друго измерение, ще докоснат публиката по различен начин, като я приближат съвсем реално до персонажите.”
Вим Вендерс

Прожекции на София Филм Фест: 11-29.03.2016 г.
Прожекции на София Филм Фест: 02. и 27.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Вим Вендерс
В ролите: Джеймс Франко, Рейчъл Макадамс, Питър Стормеър, Шарлот Генсбур, Мари-Жозе Кроз, Патрик Бошо, Джулия Сара Стоун, Робърт Нейлър, Лайла Фицджералд
Сценарист: Бьорн Олаф Йоханесен
Продуцент: Жан-Пиеро Рингел
Музика: Александр Деспла
Оператор: Беноа Деби
Copyright © 2024 Dir.bg.