Сделка за милиони бургери

The Founder

САЩ | 2016г | 115 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 28.12.2016
Производител: FilmNation Entertainment, The Combine, The Weinstein Company
Разпространител: Форум Филм България

Историята на Рей Крок (1902 - 1984, в ролята - Майкъл Кийтън), основателя на "Макдоналд'с".

Историята на ресторантите за бързо хранене е една от най-интересните и провокативни действителни истории за сбъдването на американската мечта. Рей е прехвърлил средната възраст, амбициозен пътуващ търговец. Той се среща с Мак и Дик Макдоналд (Джон Каръл Линч и Ник Офърман), ръководещи заведение за бургери в Сан Бернардино, Калифорния през 50-те години на ХХ в. Впечатлен от система на братята за скоростно приготвяне на храната и колко клиенти привлича тя в ресторанта им, Крок мигновено вижда потенциал за франчайз.

Постепенно, благодарение на своя бизнес нюх, Крок поставя себе си в позиция, позволяваща му да вземе компанията от ръцете на братята и да създаде империя за милиарди долари. Така се ражда легендата Макдоналд'с.

Отзивите за вълнуващата драма както на обикновените зрители, така и на критиката, са повече от възторжени. Основен акцент в мненията са балансираният поглед към историята и наелектризиращото, нюансирано изпълнение на големия актьор Майкъл Кийтън.

Кастинг

Режисьор: Джон Лий Ханкок
В ролите: Майкъл Кийтън, Ник Офърман, Линда Карделини, Патрик Уилсън, Лора Дърн, Катрин Дайър, Джон Каръл Линч, Би Джей Новак, Кейт Нийланд
Сценарист: Робърт Д. Сийгъл
Продуценти: Дон Хандфийлд, Джереми Ренър, Ерън Райдър
Музика: Картър Бъруел
Оператор: Джон Шуорцман
Copyright © 2024 Dir.bg.