Вечност (2016)

Éternité

Франция, Белгия | 2016г | 115 минути | Драма , Исторически , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 07.09.2016
Премиера в България: 11.11.2016
Производител: Nord-Ouest Productions, Pathe, Artemis, France 2 Cinema, Chaocorp
Разпространител: Euro Films

"Eternity":
По романа "L'Elegance des veuves" ("Елегантността на вдовиците", "Вечност") от 1995 г. на френската писателка Алис Ферне.

Сюжетът се развива в продължение на един век около три вдовици, чиито мъже са загинали по време на войните. Затова и зрителите ще видят няколко поколения жени, като в главните роли са френските звезди Одре Тоту, Мелани Лоран и Беренис Бежо.

Валантин (Тоту) се омъжва за Жюл (Ари Вортхалтер) в края на XIX век. В края на следващия век правнучката на Валантин ще се влюби в един млад мъж. Между тези две събития мъже и жени ще се срещат, ще се обичат, ще се събират и ще създават потомство, за да изградят едно родословно дърво, разпростряло клоните си във вечността.

Безброй пъти жените ще зачеват и ще раждат, безброй пъти ще страдат и ще погребват свои любими същества. Но ще предават желанието си за любов и деца на следващите поколения и нищо няма да ги спре, нищо няма да прекъсне жизнения цикъл.

В образа на Валантин играят 5 деца и актриси в различни възрасти.

Прожекции на CineLibri в София: 06-16.10.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Тран Ан Хунг
В ролите: Одре Тоту, Мелани Лоран, Беренис Бежо, Ари Вортхалтер, Жереми Рение, Пиер Дьоладоншамп, Ирен Жакоб, Валери Стро, Филипин Лероа-Болийо
Продуцент: Филип Боефар
По книгата на: Алис Ферне
Оператор: Пинг Бин Лий
Copyright © 2024 Dir.bg.