Cafe Society

Café Society

- 8/10

За филма

В разпространение от: 11.05.2016
Премиера в България: 02.12.2016
Производител: FilmNation Entertainment, Gravier Productions, Perdido Productions, Lionsgate
Разпространител: Тандем Филм, НДК

През 30-те години младеж от Бронкс отива в Холивуд, където се влюбва в секретарката на могъщия си чичо, агент на кинозвездите. След като се връща в Ню Йорк, той е всмукан от водовъртежа на нощния живот в Ню Йорк.

Боби Дорфман (Джеси Айзенбърг) напуска Ню Йорк и вечно спорещото си еврейско семейство и отива в Лос Анжелис, за да научи повече за света и живота покрай чичо си Фил Стърн (Стив Карел) – преуспяващ холивудски агент. Замаян от ослепителния блясък на кинозвездите и, преди всичко, от неустоимото очарование на секретарката Вони (Тес Фрейзър), той преживява мигове както на шеметно щастие, така и на горчиво разочарование.

Завръща се в родния Ню Йорк с разбито сърце и с новопридобита увереност отваря нощен клуб, който се прочува с упадъчния си шик. Ала тъкмо когато изглежда, че всичко върви от гладко към успешно, съдбата пренарежда картите...

Изкусната работа на великия оператор Виторио Стораро обогатява с колорит златната ера на Холивуд и апогея на нюйоркската мафия през 30-те години сред лабиринти от луксозни апартаменти и сумрачни потайни места. Чрез трансформацията на невротичен дребен чиновник в общителен бохем, Алън разказва завладяваща носталгична история за отхвърлена любов с всички свои обичани похвати: чудесна музика от епохата, перфектен диалог и неподражаеми персонажи.

Прожекции на Киномания: 20 - 27.11.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Уди Алън
В ролите: Джеси Айзенбърг, Стив Карел, Джийни Бърлин, Тес Фрейзър, Кристен Стюарт, Блейк Лайвли, Кори Стол, Паркър Поузи, Шерил Лий, Кен Стот
Сценарист: Уди Алън
Продуцент: Лети Аронсън
Оператор: Виторио Стораро
Copyright © 2024 Dir.bg.