Прекрасните дни в Аранхуез

Les beaux jours d´Aranjuez

Франция, Германия, Португалия | 2016г | 97 минути | 3D , Драма | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 20.10.2016
Премиера в България: 08.09.2017
Производител: Alfama Films, Neue Road Movies, Leopardo Filmes
Разпространител: 6A Media Entertainment

"The Beautiful Days of Aranjuez":

По едноименната пиеса ("Les beaux jours d'Aranjuez: Un dialogue d'ete", 2012 г.), написана на френски език от австрийския драматург Петер Хандке.

Хубав летен ден. Градина. Тераса. Лек ветрец. Жена и мъж седят край масата на сянка под дърветата. Някъде далеч в долината е силуетът на Париж.

Започва разговор - размяна на въпроси и отговори между мъжа и жената. Говорят за секс, детство, спомени, усещането за лято и разликата между половете... Говорят за женска перспектива и мъжко светоусещане.

На заден план е къщата, в която е писателят. В същия момент той измисля този диалог между двамата и го записва. А може би е обратното - двамата му казват какво да напише?

Вим Вендерс: „Едно нещо е абсолютно сигурно - никога не съм правил филм като този. Не само защото е базиран на текст, писан за театралната сцена, не само защото в него се говори на френски език, не само защото е заснет в „Natural Depth 3D”, не само защото действието се развива само на едно място, не само защото го направихме само за 10 дни, но най-вече защото това е първият ми филм, който се получи точно така, както си го представях още в самото начало!“

Кастинг

Режисьор: Вим Вендерс
В ролите: Реда Катеб, Софи Сьомен, Йенс Харцер, Петер Хандке, Ник Кейв
Сценарист: Вим Вендерс
Продуценти: Вим Вендерс, Жан-Пиеро Рингел, Пауло Бранко
По книгата на: Петер Хандке
Оператор: Беноа Деби
Copyright © 2024 Dir.bg.