Батман

The Batman

- 5.8/10

За филма

В разпространение от: 03.03.2022
Премиера в България: 04.03.2022
Производител: 6th & Idaho Productions, DC Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

На втората година, откакто се бори с престъпността, Брус Уейн / Батман (Робърт Патинсън) ) всява ужас в сърцата на престъпниците, потъвайки все по-дълбоко в сенките на мрачния град. Той разкрива и корупция в Готъм сити, свързана със собственото му семейство. С помощта на двама доверени съюзници - Алфред Пениуърт (Анди Съркис) и лейтенант Джеймс Гордън (Джефри Райт), Уейн ще се изправи срещу корумпираната мрежа от служители и високопоставени личности на града и ще се утвърди като истинскo въплъщение на възмездието.

Едновременно с това Батман се изправя срещу сериен убиец, наричан Гатанката (Riddler) / Едуард Наштън (Пол Дейно). Когато убиецът заплашва елита на града с поредица от садистични гатанки, следите от загадъчни улики изпращат най-великия детектив в света на разследване в подземния свят, където се натъква на Селина Кайл / Жената-котка (Зоуи Кравиц), Осуалд Кобълпот / Пингвина (Колин Фарел) и Кармайн Фалкон (Джон Туртуро).

Доказателствата започват да приближават Брус Уейн към истината и мащабът на зловещия план става все по-ясен. Батман трябва да изгради нови съюзи, за да разкрие загадката и да въздаде справедливост за злоупотребата с власт и за корупцията, които отдавна владеят Готъм.

Снимките са осъществени през януари - март и август-септември 2020 г. във Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Мат Рийвс
В ролите: Робърт Патинсън, Зоуи Кравиц, Пол Дейно, Анди Съркис, Джефри Райт, Джон Улф, Колин Фарел, Питър Сарсгард, Джон Туртуро, Кон О'Нийл, Джоузеф Балдерама
Сценаристи: Мат Рийвс, Матсън Томлин, Петър Крейг
Продуценти: Дилън Кларк, Мат Рийвс
Музика: Майкъл Джакино
Оператор: Грейг Фрейзър
Copyright © 2024 Dir.bg.