Mamma Mia! Отново заедно

Mamma Mia! Here We Go Again

- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 19.07.2018
Премиера в България: 20.07.2018
Премиера на DVD: 26.11.2018
Производител: Legendary Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Продължение на мюзикъла "Mamma Mia!" (2008 г.).
Минало и настояще се преплитат в красива и необичайна житейска история - имаме не едно обикновено продължение на познат сюжет, а уникален артистичен спектакъл, слънчев, пъстър, неподправен и отличаващ се с категорична актьорска индивидуалност, който ще остане във времето така запомнящ се, както и първата част.

Сюжетът ни пренася в автентична гръцка обстановка с много летни емоции, като е съсредоточен върху младата Софи (Аманда Сайфред). В първия филм тя се опитваше да намери баща си, който да я отведе до олтара в сватбения й ден. Тогава обаче се появиха цели трима бащи и кой е биологичният, така и не стана ясно. Нейната майка - Дона (Мерил Стрийп) през годините се среща и с тримата: Сам Кармайкъл (Пиърс Броснан), Хари Брайт (Колин Фърт) и Бил Андерсън (Стелан Скарсгард).

Във филма има повече песни на АББА, невключени в този от 2008 г., заедно с някои от най-големите хитове на групата. Зрителите на мюзикъла са поканени да посетят отново приказния гръцки остров Калокаири (Скопелос) и да пътуват напред и назад във времето, за да видят как измамните връзки от миналото се отразяват на настоящето.

Приятелства, връзки от миналото и много други ситуации са част от чисто човешка история, пречупена през оригинална концепция. В новия филм отново ще видим Мерил Стрийп като Дона, присъединява се Лили Джеймс като младата Дона, която ще покаже на всички началото на това шантаво приключение. Джули Уолтърс е в ролята на Роузи, Кристин Барански - на Таня (като младите Роузи и Таня от 80-те години са Алекса Дейвис и Джесика Кийнън Уин). Аманда Сайфред и Доминик Купър се превъплъщават в Софи и Скай и обявяват, че ще имат дете, а Пиърс Броснан, Стелан Скасгард и Колин Фърт отново ще играят тримата вероятни бащи на Софи - Сам, Бил и Хари, които продължат да се борят за любовта на дъщеря си. Младите Сам, Били и Хари ще се изпълняват от Джереми Ървайн, Джош Дилън и Хю Скинър.

Безспорната изненада е поднесена от самата Шер - бабата, която пристига непоканена...

Снимките са осъществени в Хърватия и Великобритания.

Кастинг

Режисьор: Ол Паркър
В ролите: Аманда Сайфред, Пиърс Броснан, Мерил Стрийп, Колин Фърт, Лили Джеймс, Джули Уолтърс, Кристин Барански, Доминик Купър, Стелан Скарсгард, Джереми Ървайн, Шер, Джесика Кийнън Уин, Алекса Дейвис, Джош Дилън, Хю Скинър
Сценарист: Ол Паркър
Продуценти: Джуди Креймър, Гари Гецман
Музика: Бени Андершон, Бьорн Улвеус
Оператор: Робърт Йоуман
Copyright © 2024 Dir.bg.