Капитан Марвел

Captain Marvel

- 0/10

За филма

В разпространение от: 06.03.2019
Премиера в България: 08.03.2019
Производител: Marvel Studios, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

По поредицата комикси на "Marvel Comics" (1968-1970 г.), разработени от Рой Томас и Джин Колан.

Филм за първата жена-супергероиня на Марвъл - Каръл Данвърс "Капитан Марвел" (Бри Ларсън). Действието предшества "Железният човек" (2008) и се развива през 1990-те години - период, който досега не е изследван във филмовата вселена на студиото.

Каръл Данвърс е пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса "крий". Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий - Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единствен шанс на хората срещу расата на променящите формата си "скръл", предвождани от злия Талос (Бен Менделсон).

Разтърсващият финал на филма от 2018 г. "Отмъстителите: Война без край" загатна, че окончателната съдба на Отмъстителите и всички живи същества във Вселената по някакъв начин ще бъде свързана с образа на Капитан Марвел.
Самюъл Джаксън играе младия Ник Фюри, Кларк Грег е агентът на "S.H.I.E.L.D." Фил Колсън, Лий Пейс се превъплъщава в Ронан Обвинителя (познат като злодея от „Пазители на галактиката“), Лашана Линч влиза в образа на Мария Рамбоу - най-старата приятелка на Денвърс и колежка-пилот, а Джуд Лоу ще видим като мистериозния водач на Старфорс.

Кастинг

Режисьори: Ана Боудън, Райън Флек
В ролите: Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Джаксън, Бен Менделсон, Джаймън Хаунсу, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте, Маккена Грейс, Кларк Грег, Анет Бенинг
Сценаристи: Никол Пърлман, Дженива Робъртсън-Дуорет, Карли Менш, Лиз Флейхайв, Мег Лефоув, Райън Флек, Ана Боудън
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Пинар Топрак
По книгата на: Рой Томас, Джин Колан
Оператор: Бен Дейвис
Copyright © 2018 Dir.bg.