Стъкления

Glass

САЩ | 2019г | 128 минути | 4DX , IMAX , Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 5.7/10

За филма

В разпространение от: 16.01.2019
Премиера в България: 18.01.2019
Производител: Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions, Touchstone Pictures, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Свръхчовешки проявления и ожесточен сблъсък на светове – светове извън границите на познатото и възприемано за нормално човешко съзнание, светове, които крият дълбока ярост, по детски силна нужда от внимание и грозна непредсказуемост във всяко действие. Този трилър обединява сюжетните линии и бележи кулминацията на филмите "Неуязвимият" (2000) и "На парчета" (2017) - с брутална и изцяло нова развръзка, подчинена на търсените истини, необратимите последствия и капана на чувството да бъдеш неразбран. Следвайки финалните събития от втория филм, попадналият в затвора Илайджа Прайс / г-н Стъкления (Самюъл Джаксън) притежава тайни, които са важни за Дейвид Дън (Брус Уилис) и за Кевин Кръм (Джеймс Макавой). Дън преследва свръхчовешкото проявление на Кръм - Звяра, сблъсъците им ескалират, докато сенчестото присъствие на Прайс е като на диригент, манипулиращ тайните...

Историята проследява Дън, който е по петите на свръхчовешкото проявление на Кръм. У Кръм живеят множество самоличности, а у Дън е налице маниакално желание да проследи събитията и да запознае света със свръхчовешките сили у хората. След поредица от ескалиращи сблъсъци между двамата, сенчестото присъствие на познатия под псевдонима "Стъкления" започва да изплува като оркестратор, който знае тайни, критични и за двамата мъже и няма да се поколебае да ги използва.

Дън и Прайс-Стъкления идват от "Неуязвимият", а Кевин Уендъл Кръм с множеството самоличности, които живеят у него - от "На парчета". Кейси (Аня Тейлър-Джой) пък е единствената пленничка, оцеляла от срещата със Звяра. Спенсър Трийт Кларк и Шарлейн Удард отново се завръщат към ролите си от първия филм - на сина на Дън и майката на Прайс.

Снимките са осъществени в психиатрична болница в Алънтаун и във Филаделфия, Пенсилвания през октомври - декември 2017 г.

Кастинг

Режисьор: М. Найт Шамалан
В ролите: Джеймс Макавой, Аня Тейлър-Джой, Брус Уилис, Сара Полсън, Самюъл Джаксън, Люк Кърби, Спенсър Трийт Кларк, Шарлейн Удард
Сценарист: М. Найт Шамалан
Продуценти: М. Найт Шамалан, Джейсън Блъм
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Майк Джулакис
Copyright © 2024 Dir.bg.