Гринч

The Grinch

- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.11.2018
Премиера в България: 07.12.2018
Производител: Illumination Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По книгата "How the Grinch Stole Christmas" (1957 г.) на Тиодор Гайзъл, известен с псевдонима си Доктор Сюс.

Киселият злонравен Гринч (озвучен в оригинал от Бенедикт Къмбърбач) огранизира заговор за съсипването на Коледа в градчето Койвил. Една забавна, затрогваща и поразително красива история на зеления циничен сърдитко Гринч, който решава да открадне празника, но желанието му е променено от щедрия празничен дух на малката Синди-Лу Кой.

Гринч живее в уединение в пещерата си - високо в планината, в компанията само на вярното си куче Макс. С дом, пълен с изобретения и съоръжения, задоволяващи всекидневните му нужди, Гринч вижда съседите си от Койвил само тогава, когато му свърши храната. Всяка година по Коледа те нарушават спокойното му усамотение с все по-големи, по-ярки и шумни празненства.

Когато жителите на града обявяват, че ще направят Коледното празненство три пъти по-голямо от миналогодишното, Гринч осъзнава, че има един-единствен начин да получи малко мир и тишина: ще трябва да открадне самата Коледа! За да го направи, той решава да замести Дядо Коледа на Бъдни вечер и дори успява да намери вял и не особено заинтересован елен, който да дърпа шейната му.

Междувременно долу в Койвил, преизпълнената с коледно веселие и дух Синди-Лу Кой планира да хване Дядо Коледа, за да може да му благодари за помощта към уморената й самотна майка. С наближаването на празника, добрите намерения на Синди-Лу и нейните приятели се преплитат с престъпните кроежи на Гринч.

Дали Синди-Лу наистина ще се срещне с Дядо Коледа? Дали Гринч ще успее да заглуши коледните празненства на Койвил веднъж завинаги?

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Питър Канделанд, Яроу Чийни, Матю О'Калахан
Сценаристи: Кен Дорио, Синко Пол
Продуцент: Джанет Хийли
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Тиодор Гайзъл - доктор Сюс
Озвучен от: Бенедикт Къмбърбач
Copyright © 2018 Dir.bg.