Гринч

Dr. Seuss´ The Grinch

САЩ, Китай | 2018г | 86 минути | 3D , 4DX , Анимация , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 08.11.2018
Премиера в България: 23.11.2018
Производител: Illumination Entertainment, Perfect World Pictures, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По книгата "How the Grinch Stole Christmas" (1957 г.) на Тиодор Гайзъл, известен с псевдонима си Доктор Сюс.

Гринч се завръща по-зелен и раздразнителен отвсякога, а празничният коледен дух е застрашен от безмилостно заличаване! В екранизацията по обичаната коледна класика на д-р Сюс виждаме пъклените планове за саботаж срещу Коледа на екстравагантния сърдитко. Киселият злонравен Гринч (озвучен в оригинал от Бенедикт Къмбърбач) огранизира заговор за съсипването на Коледа в градчето Койвил. Една забавна, затрогваща и поразително красива история на зеления циник, който решава да открадне празника, но желанието му е променено от щедрия празничен дух на малката Синди-Лу Кой.

Верни помощници на Гринч в начинанието му са преданият до безкрай Макс и крайно апатичният към всичко случващо се елен Фред. Старателно дегизиран в костюма на Дядо Коледа, положил безброй усилия в името на безпроблемното преодоляване на всичко положително, мило и напомнящо за семеен уют, зареден с енергия за „разруха“ на щастие, Гринч започва да осъществява мисията на живота си.
Гринч живее в уединение в пещерата си - високо в планината, в компанията само на вярното си куче Макс. С дом, пълен с изобретения и съоръжения, задоволяващи всекидневните му нужди, Гринч вижда съседите си от Койвил само тогава, когато му свърши храната. Всяка година по Коледа те нарушават спокойното му усамотение с все по-големи, по-ярки и шумни празненства.

Когато жителите на града обявяват, че ще направят Коледното празненство три пъти по-голямо от миналогодишното, Гринч осъзнава, че има един-единствен начин да получи малко мир и тишина: ще трябва да открадне самата Коледа! За да го направи, той решава да замести Дядо Коледа на Бъдни вечер и дори успява да намери вял и не особено заинтересован елен, който да дърпа шейната му.

Междувременно долу в Койвил, преизпълнената с коледно веселие и дух Синди-Лу Кой планира да хване Дядо Коледа, за да може да му благодари за помощта към уморената й самотна майка. С наближаването на празника, добрите намерения на Синди-Лу и нейните приятели се преплитат с престъпните кроежи на Гринч.
Синди-Лу е искрено и усмихнато малко момиче от Койвил, което ще се опита да преобърне не само плановете на Гринч, но и целия му свят. Самотата на сърдития симпатяга няма да бъде повече любимия му пристан, а тежко чувство, което му напомня колко много губи той, изолирайки се високо в планината и зареден единствено с вещи, храна и лошо настроение.

Дали Синди-Лу наистина ще се срещне с Дядо Коледа? Дали Гринч ще успее да заглуши коледните празненства на Койвил веднъж завинаги? Ще се случи ли Коледа и разрушимо ли е неразрушимото? Свежата анимация е пълна с много хумор, необикновен сюжет и красива развръзка.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Скот Моужър, Яроу Чийни
Сценаристи: Майкъл Лесиър, Томи Суърдлов
Продуценти: Джанет Хийли, Кристофър Меледандри
Музика: Дани Елфман
Озвучен на български от: Иван Юруков, Даниел Петканов, Александра Богданска-Петканова
По книгата на: Тиодор Гайзъл - доктор Сюс
Озвучен от: Бенедикт Къмбърбач, Рашида Джоунс, Анджела Лансбъри, Кенън Томпсън, Камерън Сийли, Фарел Уилямс
Copyright © 2024 Dir.bg.