К 22

K 22

България | 2017г | 52 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 17.12.2017
Производител: Тристан филм
Разпространител: 23 Златен ритон 2017

За откриването на една необикновена фотографска изложба се събират неколцина от най-изявените през последния половин век български художници, актьори, музиканти, скулптори, режисьори. Всички те са отбивали заедно военната си служба през далечната 1957 г.

Това, което ги събира заедно, е откриването на необикновената фотографска изложба на Александър Сертев „Добре дошли в родната казарма“. Тя е и повод много от тях да разкажат смешни, куриозни и трагикомични истории от онова време. Като например как Милчо Левиев изрязал демонстративно на плаца с ножица шинела си и той заприличал на фрак – след като старшината много пъти му натяквал, че шинелът трябва да е с 30 см по-къс. Режисьорът Людмил Стайков разказва през смях как заключил с катинар поделението в Мичурин и отишъл на плаж – останал сам като „постови“, докато другите били на учение за целия ден. Обаче минали проверяващи и историята добила гротескови измерения…

Как ли е изглеждала една рота, съставена от студенти по актьорско майсторство, живопис и симфонична музика?

Левиев коментира, че капитализмът е за предпочитане и прави аналогия между "Параграф 22" и "Катедра 22" за военно обучение, откъдето идва заглавието на филма.

Прожекция на Златен ритон - Пловдив: 17.12.2017 г.
Прожекция на София Филм Фест: 20.03.2018 г.

Кастинг

Режисьори: Александър Сертев, Антон Богорисов
Сценаристи: Александър Сертев, Антон Богорисов
Продуцент: Станимир Трифонов
Музика: Александър Нушев
Оператор: Емил Пенев
Copyright © 2024 Dir.bg.