Константин Гърчич - дизайнът е работа

Konstantin Grcic: Design is Work

Германия | 2017г | 54 минути | Биографичен , Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

Разпространител: Master of Art 2018

Константин Гърчич е смятан за един от на-иновативните и прозорливи продуктови дизайнери в света. Кариерата му започва с един стол и една лампа, които сега са изложени в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк

Дизайнът е работа съпътства дизайнера в продължение на година в различните сегменти на работния му свят: докато работи в студиото с екипа си или обмисля идеалното решение заедно с клиент, сред шума на Мебелния панаир в Милано или по време на планирането на изложба в Пинакотеката на модерното изкуство в Мюнхен.

Тук, с помощта на модели, може да се види процесът на създаване на едно от най-известните му творения — „Стол_Едно“ — от първоначалните скици до завършения продукт. Във филма тези стъпки са нагледно илюстрирани от настоящия проект на Гърчич: серия мебели от лято желязо, проектирани и разработени заедно с утвърдената италианска дизайнерска компания „Маджис“ и нейния динамичен основател Еудженио Пераца. Става ясно, че дизайнът изисква огромно количество работа, но и много повече от това.

ФЕСТИВАЛИ:

Мюнхенски международен фестивал на документалните филми 2017;
A Design Film Festival, Сингапур 2017;
Milano Design Film Festival 2017.

Кастинг

Режисьор: Гереон Ветцел
Copyright © 2024 Dir.bg.