Жокера

Joker

- 9.2/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 02.10.2019
Премиера в България: 04.10.2019
Производител: BRON Studios, Village Roadshow Pictures, Joint Effort, DC Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Златен лъв от кинофестивала във Венеция 2019 г.

Предполагаемо начало на нов франчайз на DC Comics и Warner Bros. След трите образа на главния герой - на Джак Никълсън, Хийт Леджър и Джаред Лето, новата версия търси по-млад актьор за "принца на престъпността" и го намира в лицето на Хоакин Финикс. Името на Жокера е Артър Флек. В ролята на Томас Уейн-Батман е Брет Кълън.

1981 година. Провалил се комедиант, отхвърлен от обществото, поема по пътя на престъпността и хаоса в Готъм сити.

Единственото, което винаги е искал самотният Артър Флек, е човешки допир, емоционална връзка. Бродейки из мрачните и връждебни улици на Готъм, Артър носи две маски. Едната той сам е гримирал на лицето си. Другата не може да се измие и е неговия отчаян опит да се почувства като част от света, който го заобикаля, а не като човекът, който е постоянно отхвърлян от него.

Артър сам се грижи за болната си майка, която е най-добрият му приятел. Тя с ирония го нарича „весел“, защото усмивката е винаги на лицето му, но тази гримаса прикрива дълбоката му тъга... Когато животът се превръща в постоянен тормоз в работата, на улицата и у дома, от близки, колеги и напълно непознати, Артър се отчуждава още повече от обществото и драстично решава с коя от двете маски иска да живее.

Снимките са осъществени през октомври-декември 2018 г. в Ню Йорк, Лос Анджелис, Джързи сити и Нюърк.

Кастинг

Режисьор: Тод Филипс
В ролите: Хоакин Финикс, Зази Бийц, Робърт Де Ниро, Брет Кълън, Франсис Конрой, Шей Уигъм, Марк Марън, Бил Камп, Глен Флешлър, Брайън Калън
Сценаристи: Тод Филипс, Скот Силвър
Продуценти: Брадли Купър, Тод Филипс, Ема Косков
Музика: Хилдюр Гюднадотир
Оператор: Лорънс Шер
Copyright © 2019 Dir.bg.