Снежната кралица: Огледалното царство

Снежная Королева: Зазеркалье

Русия | 2018г | 80 минути | 3D , Анимация , Детски , Приключенски
- 8.1/10

За филма

В разпространение от: 30.11.2018
Премиера в България: 01.03.2019
Производител: Централ Партнершип, Союзмультфильм, Wizart Animation
Разпространител: Про Филмс, bTV Studios

"The Snow Queen: Mirror Lands" / "Снежната кралица 4":

Всички приятели на Герда (Августина-Калина Петкова) и дори неин отдавнашен враг се съюзяват в усилието си да защитят своя магически свят.

Могъщият крал Харолд (Виктор Танев) e човек на науката, който едва не е изгубил сина си заради злата Снежна кралица. Той е твърдо решен да се отърве от всички магьосници и да изкорени магията от света. Кралят измисля подла лъжа, с която успява да подмами всички, които притежават дарба и ги превежда през магически портал в Огледалното царство. Порталът е еднопосочен и така никой от магьосниците не е способен да се върне обратно без помощ отвън. А в Огледалното царство е заточена Снежната кралица (Ирина Маринова), която властва там еднолично. Тя и магьосниците трябва да сключат примирие, за да намерят начин да се свържат с единствения човек на света, който може да ги освободи – Герда.

Всеки в семейството на Герда е магьосник, но тя няма никакви вълшебни сили. Това е причината да смята себе си за напълно безполезна и ненужна. Само младото момиче обаче, с помощта на своите верни приятели, може да се изправи срещу могъщия крал и да го победи в една на пръв поглед предречена битка, за да не позволи приказките да изчезнат завинаги! На помощ й се притичват и неочаквани съюзници - тролове, пирати и дори самата Снежна кралица. Защото, „понякога да се довериш на бивш враг е единственият начин да победиш“.

И не на последно място, на помощ на Герда идва най-могъщата магия на света, която тя владее до съвършенство – силата на обичта. Нейната сила е не във вълшебствата, колкото във вярата в доброто и приятелството.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Алексей Цицилин, Робърт Ленс
Сценаристи: Алексей Замислов, Алексей Цицилин, Владимир Николаев
Продуценти: Юрий Москвин, Владимир Николаев, Борис Машковцев
Озвучен на български от: Августина-Калина Петкова, Виктор Танев, Ирина Маринова, Цвети Пеняшки, Иван Велчев, Петър Калчев, Михаела Тюлева, Стефан Сърчаджиев-Съра, Елена Русалиева, Атанас Сребрев, Станислав Пищалов, Константин Лунгов
Copyright © 2022 Dir.bg.