Глава, пълна с мед

Head Full of Honey

Германия, САЩ | 2018г | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.11.2018
Производител: Barefoot Films, Mestiere Cinema, Warner Bros.

a.k.a. "Honey in the Head":
(англоезичен римейк на едноименния филм "Honig im Kopf" от 2014 г.)

Овдовял дято, страдащ от Алцхаймер, тръгва на пътешествие с внучката си.

Възрастен вдовец (Ник Нолти) след 50 години брак заболява от Алцхаймер. Синът му (Мат Дилън) има собствени семейни проблеми с жена си (Емили Мортимър), с която живеят във Великобритания. Той не може да се грижи за баща си и планира да го остави в хоспис - поне в това го подозира 11-годишната внучка (София Лейн Нолти).

Момичето взима нещата в свои ръце и увещава дядо си да избягат на пътешествие в приказната Венеция, където той някога е предложил на баба й. Внучката се надява, че това ще помогне на дядо й да си спомни поне нещо. По пътя към целта, двамата се сблъскват с различни проблеми, но добри хора им помагат да продължат. По петите на бегълците, в Италия пристигат родителите на момичето и семейството отново намира любовта, отношенията се оправят.

Названието на самия филм е метафора, с която главният герой отговаря на въпроса "Какво чувстваш, когато забравяш всичко".

Кастинг

Режисьор: Тил Швайгер
В ролите: Ник Нолти, София Лейн Нолти, Клер Форлани, Мат Дилън, Емили Мортимър, Ерик Робъртс, Тил Швайгер, Коста Ронин, Емили Кокс, Жаклин Бисе, Грета Скаки
Сценаристи: Тил Швайгер, Ло Малинке, Джоджо Мойс
Продуценти: Тил Швайгер, Кристиан Шпехт
Музика: Диего Балденвег, Нора Балденвег, Мартин Тоджаров
Оператор: Рене Рихтер
Copyright © 2024 Dir.bg.