Призори

At the Break of the Dawn

България | 1961г | 74 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 13.02.1961
Премиера в България: 13.02.1961

(черно-бял)

В провинциален град пристига нов началник на мината - Николай Василев (Мирослав Миндов), ветеран от Отечествената война. Бригадир на обекта е своенравният Камарад (Петър Слабаков). През войната неговият брат е бил застрелян от командира си при неизяснени обстоятелства. Свидетел на произшествието е Гено Костурков (Ганчо Ганчев), който сега работи в същото градче.

Николай Василев въвежда нов, по-рационален метод на работа в мината. Камарад вече не е единственият ръководител и неговото самолюбие е засегнато. Гено разгаря омразата срещу Николай, като съобщава на бившия бригадир, че Николай е убил брат му. Камарад търси повод за отмъщение.

Когато в мината става срутване, той се включва в доброволческата група на Николай. В забоя двамата остават сами. Камарад разкрива желанието си за мъст. Василев му разказва как е бил принуден да застреля брат му, когато е тръгнал да се предава на германците и повел след себе си изплашените войници.

Таванът на тунела се срутва и затрупва Камарад. Останал съвсем сам, Николай Василев спасява човека, когото преди малко е искал да го убие.

Кастинг

Режисьор: Димитър Петров
В ролите: Мирослав Миндов, Петър Слабаков, Жени Божинова, Анастасия Бакърджиева, Ганчо Ганчев, Григор Вачков
Сценарист: Кирил Войнов
Музика: Георги Тутев
Оператор: Стоян Злъчкин
Copyright © 2024 Dir.bg.