Случаят Тесла

The Tesla Case

- 10/10

За филма

Производител: Revive Vision

Продължение на "Случаят Кюри" (2017 г.) с образователен сюжетен елемент и позитивен поглед към науката. В действието този път влизат и първите любовни трепети - “харесването” в предюношеската възраст.

Главните герои отново са чаровните Рая (Поли Иванова) и Тони (Мартин Паунов), които са вече 10-годишни. Ето и тяхната съвременна история за приключенията им - те са станали приятели след предишните перипетии от "Случаят Кюри": като обещаващ млад “изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния сръбско-американски учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза.

За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор (Борис Минков) ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората. Тони е решен да завърши на всяка цена своя научен експеримент, но приятелството му с Рая е поставено на карта.

Кастинг

Режисьор: Андрей Хадживасилев
В ролите: Мартин Паунов, Поли Иванова, Борис Минков, Йоан Стойков, Деан Стойков, Рая Георгиева, Фани Узунова, Неда Спасова, Мартин Гяуров, Любен Чаталов
Сценаристи: Виктория Пенкова, Пламена Велковски
Продуцент: Пламен Йорданов
Музика: Георги Стрезов
Оператор: Божидар Симеонов
Copyright © 2022 Dir.bg.