Случаят Тесла

The Tesla Case

- 10/10

За филма

Производител: Revive Vision

Продължение на "Случаят Кюри" (2017 г.) с образователен сюжетен елемент и позитивен поглед към науката. В действието този път влизат и първите любовни трепети - “харесването” в предюношеската възраст.

Главните герои отново са чаровните Рая (Зорница Иванова) и Тони (Мартин Паунов), които са вече 10-годишни. Ето и тяхната съвременна история за приключенията им - те са станали приятели след предишните перипетии от "Случаят Кюри": като обещаващ млад “изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния сръбско-американски учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза.

За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората...

Кастинг

Режисьор: Андрей Хадживасилев
В ролите: Зорница Иванова, Мартин Паунов
Сценарист: Виктория Иванова
Продуценти: Андрей Хадживасилев, Пламен Йорданов
Copyright © 2020 Dir.bg.