Нощем по покривите

On the Roofs at Night

България | 1988г | 140 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.02.1988
Премиера в България: 08.02.1988
Производител: Студия за игрални филми "Бояна", Българска телевизия
Разпространител: Филмотечно кино Одеон
Награди и номинации: Специална награда (за режисьор и сценарист) от 20 Фестивал на българския игрален филм - Варна 1988 г. и награда от Съюза на българските писатели (за оригинален сценарий)

(телевизионен филм в 2 части х70 мин.)

Самотата - това е проблем на всяко общество. Тя има различни аспекти и можеш да я усетиш независимо от възрастта...

В една квартира живеят две момичета с едно и също име - Надежда. "Голямата" Надежда (Станка Калчева) е изградила свой свят на строга изолация от другите хора. Тя е силна и издръжлива. Пред себе си не вижда никакви цели, няма стремеж да постигне нещо повече от връзката си с по-възрастен мъж, за когото по-късно ще разбере, че това е нейният баща, укриван дълги години от майка й.

"Малката" Надежда (Деляна Хаджиянкова) е нейната противоположност. Тя живее за и чрез другите. Съдбата й е отредила да се грижи за дядо си, останал сам с неговите спомени. В нея не е закърняло детското, желанието да помогне на слабия и смелостта да се противопоставя на грубия и подлия.

Постепенно местата на двете Надежди се разменят и те стават като две лица на едно цяло.

Кастинг

Режисьор: Бинка Желязкова
В ролите: Станка Калчева, Деляна Хаджиянкова, Цветана Манева, Тодор Колев, Георги Стайков, Доротея Тончева, Любен Чаталов, Катя Динева, Белла Цонева, Георги Калоянчев, Пламена Гетова, Димитър Керанов, Васил Банов
Сценарист: Христо Ганев
Музика: Веселин Николов
Оператор: Пламен Вагенщайн
Copyright © 2024 Dir.bg.