Индиански игри

Indian Games

България | 1990г | 95 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.03.1990
Премиера в България: 11.03.1990
Производител: Студия за игрални филми "Бояна", творчески колективи "Хемус" и "64"
Разпространител: Бълтарска кинематография

По стихове на Марко Ганчев.

Един абсурден модел на живота, режисиран „отгоре”, живот-игра със свои правила. Рискуваш да го загубиш, ако решиш да промениш нещо или не си стриктен в изпълнението... Преплитат се социална пародия, любовна мелодрама, криминален сюжет, фантазия и метафоричност.

Борис (Христо Шопов), човекът без биография, отива в призрачното село на детството си - необикновено село със странни традиции - за погребението на митичния си чичо-баща. Младеж иска да разследва смъртта на своя чичо, починал при странни обстоятелства. Там се сблъсква с лудостта на системата и лудостта, в която има система. Над всички властва всемогъщият Йон (Васил Михайлов), който е обезобразил света за шепа валута, покорил е селото. Селото е странна общност с необикновени правила и традиции, подчинена на главатаря Йон - убиец на бащата-чичо на Борис и господар на всички съдби. Борис търси истината за смъртта на чичо си. Единственото, което притежава от него, е снимка с няколко ноти, изписани на обратната страна.

Реката измива позора, времето. Отвъд нея е островът на индианските игри, на злото, на срама и смъртта. Борис се изправя срещу страха, срещу Йон и правилата на играта. В името на любовта, на свободата и на живота. И загива.

Кастинг

Режисьор: Иван Андонов
В ролите: Христо Шопов, Михаил Сандев, Лили Георгиева, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Коста Цонев, Константин Коцев, Стоян Гъдев, Надя Тодорова, Мария Станишева
Сценарист: Виктор Пасков
Продуцент: Иван Петков
Музика: Кирил Маричков
По книгата на: Марко Ганчев
Оператор: Димко Минов

Мултимедия

Copyright © 2024 Dir.bg.