Ятаган

Yatagan

България | 2020г | 97 минути | Комедия | Официален сайт
- 2.9/10

За филма

В разпространение от: 21.02.2020
Премиера в България: 21.02.2020
Производител: А Плюс Филмс
Разпространител: А Плюс Филмс

Историята на полицейски инспектор, който се опитва да се спаси от уволнение чрез набеждаването на местен лентяй в терорист. Двамата обаче влизат в необичайно партньорство, а резултатът от него е стройна схема за източване на пари от некомпетентната държавна администрация.

За да се спаси от уволнение, полицейският инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от новоучредената Агенция за борба с тероризма "АБОРТ" набеждава кварталния нехранимайко Николай Николов-Никсъна (Ивайло Драгиев) за международен терорист - съчинява доклад, в който го обявява за водач на терористична клетка, като му дава оперативния псевдоним Ятаган. Началник на агенцията е Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева) - заслепена от болните си амбиции за медийна слава. Тя е амбициозна, некадърна провинциалистка, която иска да стане медийна звезда и да направи кариера в столицата, без да подбира средства.

Но инспекторът, бивш красавец и системен пияница, е принуден да влезе в неочаквана комбина с жертвата си - и двамата създават стройна престъпна схема за източване на пари от държавата. Овчарова ще приеме това с терористичната клетка за чиста монета, а по каръшко стечение на обстоятелствата подозренията някак си ще започнат да се доказват, за огромна изненада на автора на цялата схема...

Филм за това, как следите на виновните биват замитани и вместо да отидат в затвора, получават високи длъжности, а администрацията, която ги обслужва, бива повишавана... Когато всички са толкова затънали в лъжи, единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини. Нищо не е, каквото е!

Кастинг

Режисьор: Андрей Андонов
В ролите: Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Стефан Денолюбов, Георги Стайков, Невена Бозукова-Неве, Китодар Тодоров, Силвия Станоева, Николай Кънчев
Сценарист: Христо Христов
Продуцент: Христо Дерменджиев
Оператори: Христо Христов, Антони Кръстев
Copyright © 2024 Dir.bg.