Пълно ускорение

Ford v Ferrari

САЩ | 2019г | 152 минути | 4DX , IMAX , Биографичен , Драма , Екшън | Официален сайт
- 8/10

За филма

В разпространение от: 13.11.2019
Премиера в България: 15.11.2019
Производител: Chernin Entertainment, Walt Disney, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: 2 награди (монтаж и звуков монтаж) и 2 номинации Оскар 2020 г.
Номинация за Златен глобус 2020 г. (Крисчън Бейл)
Награда и 2 номинации БАФТА 2020 г.

a.k.a. "Le Mans '66":

Филм за истинската история за съперничеството между автомобилните марки "Форд" и "Ферари" - и вдъхновен от истинската история на едно приятелство, което завинаги промени историята на автомобилните състезания.

Мотивиран, макар ексцентричен екип от американски инженери и дизайнери, воден от визионера Карол Шелби (Мат Деймън) и английския му колега, състезател и инженер Кен Майлс (Крисчън Бейл) - насочвани от шефа на "Ford Motor Company" Хенри Форд II (Трейси Летс) и неговия експерт Лий Айъкока (Джон Бърнтол), - има за задача да конструира Ford GT40. Това е нова състезателна кола с потенциал най-сетне да разбие постоянната доминация на екипа на "Ферари". Целта е състезанието "24 часа на Льо Ман" на 18 и 19 юни 1966 година.

Преди това, през 1959 г., Карол е на върха, след като печели най-трудното автомобилно състезание. Но големият му триумф скоро е последван от съкрушителна новина: неустрашимият тексасец научава, че страда от сериозно сърдечно заболяване, което ще му попречи да се състезава отново. Безкрайно изобретателният Шелби започва да проектира и продава коли с екип от инженери и механици, сред които е и темпераментният тест-пилот Кен Майлс. Британски шампион и отдаден съпруг, Кен е гениален зад волана, но също така е безцеремонен, арогантен и несклонен на компромиси.

След като автомобилите на Шелби се представят достойно, от Форд го наемат да проектира най-добрия състезателен автомобил - машина, която да победи Ферари на тежката френска писта. Решени да успеят въпреки всичко, Шелби, Майлс и екипът им ще трябва да преодолеят законите на физиката, корпоративните намеси и своите лични демони, за да създадат един революционен автомобил, който ще превъзхожда всички останали. Но тези смели мъже ще трябват да платят висока цена за победата.

Снимките са осъществени през юли-септември 2018 г. в САЩ и в Льо Ман, Франция.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Манголд
В ролите: Крисчън Бейл, Катрина Балф, Мат Деймън, Джон Бърнтол, Рей Маккинън, Джош Лукас, Ноа Джуп, Трейси Летс
Сценаристи: Джез Бътъруърт, Джон-Хенри Бътъруърт, Джейсън Келър, Джеймс Манголд
Продуценти: Питър Чърнин, Джеймс Манголд
Музика: Марко Белтрами
Оператор: Фидън Папамайкъл
Copyright © 2024 Dir.bg.