7 - Омнибус от 7 късометражни филма

7 - Омнибус от 7 късометражни филма

България | 2019г | 90 минути | Късометражен | Официален сайт
- 0/10

За филма


Осем режисьора изследват какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив.

ПРОЖЕКЦИИТЕ СА В ДВЕ ЧАСТИ:
I-ва част е от 19:00, а II-ра – от 20:30 ч.
Цени на билетите 7/5 лв.
Билет за двете части – 10/8 лв.

Better Nature – реж. Ралица Петрова, 20 мин
В името на корпоративният тиймбилдинг, недоволна служителка е принудена да се упражнява в любов и съпричастност, докато сади дървета. Ала едва когато премине през жестокостта, тя ще успее да се свърже с друго човешко същество и да изпита истинско милосърдие.

Нина – реж. Христо Симеонов, 20 мин
Нина, 13-годишна джебчийка с остър и прозорлив поглед, разглежда съдържанието на мъжки портфейл, който току-що е откраднала. С любопитство и тъга се взира в чуждите семейни снимки... Малко по-късно, при поредния си опит за обир, Нина е заловена. За всеобща изненада жертвата на обира - Яна, отказва да предаде Нина на полицията и решава да обърне малко внимание на момичето като я черпи обяд.

Дом – реж. Димитър Кутманов, 30 мин
Млад мъж се лута из безлюдните улици на Пловдив в опит да се завърне у дома си. Междувременно, из фрагментираните пространства на къщата от неговите спомени, блуждаят образите на близките му. Като при всяко завръщане, всичко най-близко се оказва недостижимо.

Съвсем като мен – реж. Любомир Младенов, 19 мин
Вера получава колет без име и адрес. Мистериозният подарък я отвежда все по-дълбоко в бездната на съзнанието ѝ, на предела между действителността и отвъдното. Там тя среща Иван - нейният гид в един лабиринт, в който залогът е оцеляването на Вера.

Химера – реж. Павел Г. Веснаков, 19 мин
31 години след аварията в Чернобил мъж и жена намират странно същество зад блока си. След като никой не може да им помогне да разберат какво е това и от къде е дошло, те се обръщат към Бог.

Изчезващ вид – реж. Николай Тодоров, 27 мин
Млада художничка е на кръстопът в живота си. Женен бизнесмен ѝ предлага брак, а неизвестен поет ѝ изпраща всяка седмица писма със стихотворения, писани специално за нея. Тя отива за съвет при стар приятел от художественото училище, надявайки се той да я разбере.

Дует – реж. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, 25 мин
Най-добрата и всъщност единствена приятелка на Биби – Тео, живее на покрива. Двете са неразделни дори за минута и това пречи на Биби да се съсредоточи в училище и на уроците по чело. Тяхното безгрижно съществуване обаче е на път да бъде нарушено от избягал от вкъщи тийнейджър-китарист, направил си подслон на същия покрив.

Кастинг

Продуценти: Поли Ангелова, Николай Тодоров, Елена Мошолова
Copyright © 2024 Dir.bg.