Еверест - едно свръхчовешко предизвикателство

Expedicion Pumori Everest

- 0/10

За филма

Разпространител: 24 София Филм Фест 2020

На покоряването на връх Еверест са посветени десетки филми и книги - повече отколкото на което и да е друго постижение на човешкия приключенски дух. Хората, крачка по крачка, установяват своята власт дори и над териториите с най-екстремни условия за живот на Земята. Едно от най-големите съвременни предизвикателства е изкачването на Еверест (8848 м) през зимата, без използването на кислородни бутилки. Вечно търсещият нови постижения Алекс се отправя именно към това свръхчовешко изпитание – зимно изкачване на най-високия връх на планетата.

„Алекс стои най-близо до това, което бихме нарекли планински „супергерой“. Физически той е много силен. В състояние е да издържи на условия, които бързо биха сложили край на всяко нормално човешко същество. Ето защо ние определяме проекта като „свръхчовешко предизвикателство”, казва режисьорът.

В същината на филма стои желанието да бъде представена човешката страна на приключението - трудния живот в базовия лагер, ограничените часове светлина и екстремните температури, всички перипетии, свързани с аклиматизацията, и най-накрая - достигането до върха. Това е едно изключително изживяване, което позволява зрителят да се наслади на приключението от първа ръка!

Кастинг

Режисьор: Айтор Барес
Оператори: Карлос Рубио, Пабло Магистер
Copyright © 2024 Dir.bg.