Рая и последният дракон

Raya and the Last Dragon

- 7.3/10

За филма

В разпространение от: 03.03.2021
Премиера в България: 07.05.2021
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

В кралство Lumandra живее древна цивилизация, а момиче-воин на име Рая е решено да открие последния дракон, който има и способността да променя формата си.

Решителната Рая (озвучена в оригинал от Кели Мари Тран) е тръгнала по мистериозен път в търсене на мира и хармонията по древните земи.

Началото на тази история започва много отдавна във фантастичния свят на Кумандра, където хора и дракони са били свързани в прекрасно съжителство. Мирът по древните земи е нарушен и е време разбирателството и хармонията отново да възтържествуват. Хармонията се е разпаднала след зловещите заплахи на непознати чудовища. За да спасят човечеството и по света да възтържествува спокойствие и разбирателство, драконите жертват себе си. След цели 500 години жестоките чудовища се завръщат, за да сеят разруха, и е време доблестната Рая да намери последния дракон и да спре завинаги инвазията на злодеите.

Мисията да оправи света трябва да изпълни младата Рая, чиито неизмерима смелост и борбен дух я превръщат в най-достойната, избрана да бъде пазител на свещения драконовски камък и обединител на отдавна воюващите светове. Рая залага собствената си съдба на карта в търсене на справедливост и един-единствен дракон. Въвлечени в мистериозното пътуване, рамо до рамо с нея заставват необикновеното бебе-мошеник и неговите чудати приятели животни, ексцентричен саможив дракон и още много вълшебни създания, които ще направят приключението още по-цветно и специално.

Вдъхновяваща и смела, обединяваща и дръзка – това е Рая, а нейната мисия и авантюристичен подвиг, който ще спаси хората, ще я превърнат в истински воин. Трудностите по пътя и предизвикателството да се изправиш сам срещу цялото зло ще й покажат, че не само драконова магия е нужна, за да бъде спасен светът, а и много вяра! А как да да повярваш, когато тъмнината дебне отвсякъде...

Дали, попаднали във вихъра на опасностите и надеждата за щастлив край, приятелите ще се справят с най-важната цел в живота им? Или ще се изгубят безвъзвратно в неразгаданите тайни? Ще намерим ли отговор на най-важните въпроси - дали наистина не трябва да вярваме на никого, дали светът не е съсипан именно заради това.

(дублиран на български език)
Ролята на Рая озвучава Елена Нацариду.

Кастинг

Режисьори: Дон Хол, Карлос Лопес Естрада
Сценаристи: Адел Лим, Ки Нгуен
Продуценти: Оснат Шурър, Питър Дел Веко
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Озвучен на български от: Елена Нацариду, Диляна Спасова, Василка Сугарева, Тодор Георгиев, Михаела Тюлева, Александър Добрев, Петра Църноречка
Озвучен от: Акуафина, Кели Мари Тран, Даниел Дей Ким, Сандра О, Бенедикт Уонг
Copyright © 2024 Dir.bg.