Енканто

Encanto

- 10/10

За филма

В разпространение от: 24.11.2021
Премиера в България: 26.11.2021
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (най-добър анимационен филм) и 2 номинации Оскар 2022 г.
Награда БАФТА 2022
3 награди и 6 номинации "Ани" 2022
Награда и 2 номинации Златен глобус 2022

Семейство Мадригал живее в омагьосан град в планините на Колумбия. Отиваме на приказно пътешествие до величествените планини, до изпълнен с живот малък град, до забележителна магическа къща и до едно чудно и очарователно място, наречено Енканто.

Отиваме на приказно пътешествие до величествените планини, до изпълнен с живот малък град, до забележителна магическа къща и до едно чудно и очарователно място, наречено Енканто.

Магията на Енканто е благословила децата във вълшебната къща и невероятното семейство Мадригал с уникални дарби като сила или лековитост. Всички деца, освен едно: 15-годишната Мирабел (озв. в оригинал от Стефани Беатрис). Макар и лишена от специални способности, обикновената Мирабел не спира да се бори за това, в което вярва и копнее за нещо повече в живота.

Когато магията, която обгръща Енканто, е заплашена да изчезне, най-обикновеният член на най-необикновената фамилия Мадригал се оказва последната надежда за спасение. Упоритостта на Миранда и готовността й да помогне на семейството си, въпреки съмненията й в нейните собствени достойнства, й помагат да разбере колко специална всъщност е тя! Да си обикновен е най-необикновеното нещо...

Едно пъстро музикално приключение за цялото семейство. Encanto - омагьосване! Изпълнен с много настроение, музика и цветове, филмът ще ни срещне с различна и пленяваща култура и с герои колкото различни, толкова и познати. Защото без значение къде се намираме по света, всички семейства си приличат. И вярваме или не, магията е навсякъде около нас - само трябва да я потърсим.

Някои герои:
- Трудолюбивата и атлетична Луиза е надарена със свръхсила и е човекът, който винаги е на линия за тежките задачи – непоклатимата „скала“, на която се опира цялото семейство, защото всички смятат, че тя неизменно държи всичко под контрол. Но дали? Освен твърдост, Луиза притежава и много мекота...
- Ексцентричния чичо Бруно е отчужден от семейство Мадригал и живее в самота. Надарен със способността да вижда бъдещето, верните му, но апокалиптични предсказания се оказват проблематични за семейството и Бруно изчезва, ставайки „чичото, за който никой не говори“ - освен ако някой не спомене името му, но в песен! Той се чувства като аутсайдер, но вижда добре света, към който винаги е искал да принадлежи.
- Пепа е обичащата да се забавлява леля на Мирабел, която има дарбата да контролира времето със своите емоции. Това означава, че прогнозата често е непредвидима, тъй като настроението на Пепа често се мени. Тя е свръхчувствителна, ентусиазирана и вълнуваща!

(дублиран на български език: Весела Бонева е Мирабел и изпълнява песента песен „All of You“ на Лин-Мануел Миранда; Прея озвучава Луиза; Филип Аврамов е ексцентричният чичо Бруно; Надежда Панайотова е леля Пепа)

Кастинг

Режисьори: Джаред Буш, Байрън Хауърд, Чарис Кастро Смит
Сценаристи: Джаред Буш, Чарис Кастро Смит
Продуценти: Ивет Мерино Флорес, Кларк Спенсър
Музика: Лин-Мануел Миранда
Озвучен на български от: Прея Осасей, Весела Бонева, Филип Аврамов, Надежда Панайотова, Анелия Шишкова, Георги Стоянов, Максим Шишков, Кръстина Кокорска, Димитрина Германова, Никола Попов, Ивайла Бояджиева, Момчил Степанов
Copyright © 2024 Dir.bg.