Соник: Филмът 2

Sonic the Hedgehog 2

САЩ, Канада, Япония | 2022г | 86 минути | 4DX , IMAX , Анимация , Комедия , Приключенски | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 31.03.2022
Премиера в България: 01.04.2022
Производител: Original Film, Sega Sammy Group, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Продължение на "Соник: Филмът" (2020 г.).

Култовият син таралеж от популярната серия игри на SEGA и откаченият доктор Роботник се завръщат за приключение от ново измерение. Съдбата на света отново е в ръцете на Соник, но този път той няма да е сам.

След като се установява трайно в Грийн Хилс, Соник е нетърпелив да докаже, че именно той е героят, от който светът се нуждае. Той обаче е доста "пренавит"... често забърква още по-големи каши. Един ден обаче, светът се оказва в остра нужда от неговите суперсили.

Доктор Роботник успява да избяга от планетата, на която е заточен, и се завръща на Земята с чисто нов убийствен мустак и с нов зъл партньор – ехидната Нъкълс, с когото търсят гигантски смарагд, притежаващ силата да унищожи цели цивилизации. За да попречи на Роботник да осъществи пъкления си план, Соник се впуска в надпревара с времето, но дори и неговата свръхскорост може да се окаже недостатъчна.

На помощ на устатия таралеж се притичва не кой да е, а любимата на милиони фенове двуопашата лисица Тейлс и двамата се отправят на разтърсващо приключение в търсене на могъщия камък, преди да е станало твърде късно.

Ще успеят ли Соник и Тейлс да спасят Земята или този път планът на Роботник ще се окаже безупречен? Ще може ли Соник да порасне и най-накрая да се превърне в героя, за който мечтае?

В ролите се завръщат Бен Шуорц като гласа на Соник, Джим Кери като д-р Роботник, Джеймс Марсдън като Том Уачовски и Тика Съмптър като Мади. Към тях се присъединяват Идрис Елба като гласа на Нъкълс и Колийн О‘Шонеси като гласа на Тейлс.

Оператор - Брандън Трост.
Снимките са осъществени през май-юни 2021 г.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Джеф Фаулър
В ролите: Джим Кери, Джеймс Марсдън, Тика Съмптър, Наташа Ротуел, Шемар Мур, Адам Пали, Лий Маждуб
Сценаристи: Патрик Кейси, Джош Милър, Джон Уитингън
Продуценти: Нийл Мориц, Тоби Ашър, Тору Накахара, Хитоши Окуно
Музика: Junkie XL
Озвучен от: Бен Шуорц, Идрис Елба, Колийн О'Шонеси
Copyright © 2024 Dir.bg.