Dungeons & Dragons: Разбойническа чест

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

- 0/10

За филма

В разпространение от: 02.03.2023
Премиера в България: 03.03.2023
Производител: Vertigo Entertainment, Sweetpea Entertainment, Allspark Pictures, Hasbro Studios, Truenorth Productions, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименната ролева игра, създадена през 1974 г. от американските автори и дизайнери Дейвид Арнисън и Ърнест Гари Гайгакс.

Изпеченият разбойник и бард Еджин (Крис Пайн) и неговата партньорка, варварката Холга (Мишел Родригес), се заемат да си върнат съкровище, което с право са откраднали, но за нещастие са били заловени. Еджин скоро открива, че въпросната ценност е в ръцете на бившия му приятел Фордж (Хю Грант), който също така е отвлякъл дъщеря му Кира (14-годишната Клоуи Коулман). Тя е затворена в града, който Фордж управлява с помощта на мистериозен съветник Софина (Дейзи Хед) - и за да успее да я спаси, Еджин ще има нужда от стабилна помощ.

Към него и Холга се присъединяват младият магьосник Саймън (Джъстис Смит), паладинът Зинк (Реге-Жан Пейдж) и друидът Дорик (София Лилис), но ще им стигнат ли силите? Защото, докато се отправят на опасната си мисия, бандата разбойници се натъкват на най-голямото зло, познато на света, което на всичко отгоре самите те са отприщили!

С размах, хумор и неспирен екшън, филмът пресъздава изключително богатия, изпълнен с вълнуващи митове, магически същества и раси приказен свят по начин, за който феновете на играта мечтаят от години. Разкрива се обичаният от милиони неповторим свят на Забравените кралства, потапяме се във вълнуваща атмосфера, оставащата вярна на духа на играта.

Снимките са осъществени през април-август 2021 г. във Великобритания (Северна Ирландия) и Исландия

Кастинг

Режисьори: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
В ролите: Крис Пайн, Реге-Жан Пейдж, Мишел Родригес, София Лилис, Хю Грант, Джъстис Смит, Дейзи Хед, Джейсън Уонг
Сценаристи: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
Продуценти: Стивън Дейвис, Брайън Голднър, Рой Лий, Джереми Лачъм, Ник Майър
Музика: Лорн Балф
По книгата на: Дейвид Арнисън, Ърнест Гари Гайгакс
Оператор: Бари Питърсън
Copyright © 2022 Dir.bg.