Dungeons and Dragons: Разбойническа чест

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

- 9/10

За филма

В разпространение от: 19.03.2023
Премиера в България: 24.03.2023
Производител: Vertigo Entertainment, Sweetpea Entertainment, Allspark Pictures, Hasbro Studios, Truenorth Productions, Paramount Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименната ролева игра, създадена през 1974 г. от американските автори и дизайнери Дейвид Арнисън и Ърнест Гари Гайгакс.

Изпеченият разбойник и бард Еджин (Крис Пайн) и неговата партньорка, варварката Холга (Мишел Родригес), се заемат да си върнат съкровище, което с право са откраднали, но за нещастие са били заловени. Еджин скоро открива, че въпросната ценност е в ръцете на бившия му приятел Фордж (Хю Грант), който също така е отвлякъл дъщеря му Кира (14-годишната Клоуи Коулман). Тя е затворена в града, който Фордж управлява с помощта на мистериозен съветник Софина (Дейзи Хед) - и за да успее да я спаси, Еджин ще има нужда от стабилна помощ.

Към него и Холга се присъединяват младият магьосник Саймън (Джъстис Смит), паладинът Зинк (Реге-Жан Пейдж) и друидът Дорик (София Лилис), но ще им стигнат ли силите? Защото, докато се отправят на опасната си мисия, бандата разбойници се натъкват на най-голямото зло, познато на света, което на всичко отгоре самите те са отприщили!

С размах, хумор и неспирен екшън, филмът пресъздава изключително богатия, изпълнен с вълнуващи митове, героични битки, невероятни магически същества и раси приказен свят на Забравените кралства по начин, за който феновете на играта мечтаят от години. Неповторима е атмосферата, разкриваща част от същността и характерите на нетипичната група разбойници в центъра на историята - разбойници, които може и да не спасят света от угрозата, пред която самите те са го изправили...

Снимките са осъществени през април-август 2021 г. във Великобритания (Северна Ирландия) и Исландия.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьори: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
В ролите: Крис Пайн, Реге-Жан Пейдж, Мишел Родригес, София Лилис, Хю Грант, Джъстис Смит, Дейзи Хед, Джейсън Уонг
Сценаристи: Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
Продуценти: Стивън Дейвис, Брайън Голднър, Рой Лий, Джереми Лачъм, Ник Майър
Музика: Лорн Балф
По книгата на: Дейвид Арнисън, Ърнест Гари Гайгакс
Оператор: Бари Питърсън
Copyright © 2024 Dir.bg.