Семейство Фейбълман

The Fabelmans

САЩ | 2022г | 151 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.11.2022
Премиера в България: 02.12.2022
Производител: Amblin Entertainment, Reliance Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Полуавтобиографичен филм на Спилбърг - за Сами Фейбълман (Гейбриъл ЛаБел), млад перспективен режисьор, израснал от 7 до 18-годишна възраст в Аризона във времето след Втората световна война. Той се добира до разтърсваща семейна тайна, заплашваща да разруши така или иначе крехкия баланс на сложните отношения в семейството му - и започва да се интересува, как силата на киното може да му помогне за истината.
Филм-медитация върху миналото, сътворен с трогателна искреност, носталгия и обяснение в любов към седмото изкуство, което има способността да ни разкрива истината за света, за другите и за нас самите.

Сами Фейбълман е раздвоен между артистичната си, обичаща изкуството майка Мици, която го насърчава да следва сърцето си на всяка цена - и прагматичния си, отдаден на науката баща Бърт, който смята, че увлечението му по създаването на филми е само хоби. Фамилната динамика се усложнява от трите му сестри и симпатичния колега на баща му - Бени, който е неизменно присъствие в дома им, дори когато семейството се премества да живее в различни градове. Разполагайки единствено със своята камера и таланта си, Сами опитва да открие себе си и мястото си в света, който го заобикаля.

Снимките са осъществени от юли 2021 г.

Прожекция на Киномания - София: 25.11.2022 г.

Кастинг

Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Гейбриъл ЛаБел, Мишел Уилямс, Пол Дейно, Сет Роугън, Джийни Берлин, Джулия Бътърс, Джъд Хърш, Дейвид Линч
Сценаристи: Тони Къшнър, Стивън Спилбърг
Продуценти: Стивън Спилбърг, Тони Къшнър
Музика: Джон Уилямс
Оператор: Януш Камински
Copyright © 2024 Dir.bg.