Мармадюк

Marmaduke

- 9.3/10

За филма

В разпространение от: 05.05.2022
Премиера в България: 04.11.2022
Производител: One Cool Animation, Andrews McMeel Entertainment, Legacy Classics, StoryBerry, Netflix, SC Films
Разпространител: Про Филмс

Адаптация по едноименния приключенски комикс (1976 г.) на Брад Андерсън и Фил Лийминг - разказ за семейство Уинслоу и тяхното куче.

Легендарен треньор на кучета е убеден, че може да превърне Мармадюк от недисциплинирано, макар и чудесно куче, в първия немски дог, спечелил Световния шампионат за четириноги.

Мармадюк (озв. от Георги Спасов) живее при семейство Уинслоу, което никога не успява да държи недисциплинираното куче далеч от бедите. Въпреки непослушния си характер, забавният Мармадюк е любимец и приятел на всички от квартала.

Мармадюк е огромен немски дог, но мъничко игриво пале по душа. Той иска само да си играе, да яде и да се забавлява. Въпреки щурия си характер, обича семейството си безгранично - това не му пречи непрекъснато да го забърква в своите бели и да го злепоставя... Независимо дали спасява бездомно коте, дали изпраща децата до училище или си играе с възрастни хора в парка, той винаги го прави по начин, който предизвиква усмивки. Нищо не е по-голямо от сърцето на Мармадюк, дори неговите огромни лапи!

Мармадюк е наказан и заключен в спалнята, докато на двора Били Уинслоу празнува рождения си ден. Съвсем случайно и без никаква вина, Мармадюк разбива прозореца и пада от втория етаж право в детския басейн, като така напълно съсипва градинското парти. Когато Барбара, сестрата на Били, публикува в социалните мрежи запис на този епичен провал, Мармадюк неочаквано и светкавично се превръща в световна сензация. Звездата на огромния немски дог изгрява и той е забелязан от легендарния треньор на кучета Гай Хамилтън (Ненчо Балабанов). Гай търси ново предизвикателство, след като толкова пъти печели световния шампионат за кучета, че вече не му е интересно и мисли да се откаже, тъй като няма достоен съперник - но ето, че идва Мармадюк, най-необузданото и неподлежащо на дресиране куче в целия свят; Гай приема предизвикателството!

Тренировките изобщо не вървят по план нито за Гай, нито за Мармадюк. И на двамата им предстои едно дълго пътешествие, в което ще трябва да се променят и да разберат, че победата на всяка цена не е най-важното. Те ще открият отговор на въпроса, кое е по-важно: да имаш голямо родословно дърво или да имаш голямо сърце.

Още герои:
Зевс (Христо Узунов) пък е афганска хрътка - абсолютен нарцис, който е убеден, че целият свят му завижда заради прекрасната бяла козина и красотата. Освен това е безпощаден съперник, подъл и отмъстителен, готов на всичко, за да спечели победата. За него целта оправдава всички средства!

Барбара Уинслоу е типична тийнейджърка – обсебена от своя телефон, записваща всяка секунда от живота си и споделяща в социалните мрежи абсолютно всичко. Не се съобразява с никого и нищо, вечно недоволна и отричаща.

Били Уинслоу е 9-годишно момче с огромно сърце. Той е най-добрият приятел на Мармадюк, който никога не губи вяра в непослушното куче и винаги е на негова страна.

Крал Тут е котаракът на семейство Уинслоу. Той е остроумен, винаги спокоен и с огромен самоконтрол. Често е обект на дебелашките шеги на Мармадюк, но винаги е готов да се притече на помощ на своя приятел.

Кастинг

Режисьор: Марк А.З. Дипе
Сценарист: Байрън Кавана
Продуценти: Селин Глък, Лий Ян Ки, Ким Джон Хан, Бриджит Макмийл
Музика: Никълъс Шниър
Озвучен на български от: Христо Узунов, Георги Спасов, Ненчо Балабанов
По книгата на: Брад Андерсън, Фил Лийминг
Озвучен от: Пийт Дейвидсън, Джей Кей Симънс, Дейвид Кекнър, Мери Харт, Джули Нейтънсън
Copyright © 2024 Dir.bg.