Игра на доверие

Game of Trust

България | 2023г | 104 минути | Драма | Официален сайт
- 5.5/10

За филма

В разпространение от: 17.02.2023
Премиера в България: 17.02.2023
Производител: Spirit Production House
Разпространител: bTV Studios

История за силната жена, която отстоява свободната си воля.

Майка - Даниела (Яна Маринова) и дъщеря - Елена (Луиза Григорова-Макариев) живеят в различни времена: обществото се променя, но на всяка от тях се налага да търси своето място в него, да се бори докрай за собственото си спасение и право на самостоятелност.

Отваря се темата за психическото и физическото насилие, агресията у дома и тормоза в работна среда, често скрити зад маската на добрите намерения. Уверената и смела жена отказва ролята на жертва; човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.

Двете паралелни сюжетни линии проследяват съдбата на Даниела в миналото и нейната дъщеря Елена в настоящето – млади жени, които търсят пътя към личното си щастие, но се сблъскват с ограничения, норми, предразсъдъци и натиск върху правото на свободен избор.

Филмът е създаден по реални епизоди от живота на Яна Маринова и нейната майка.

„За мен беше предизвикателство да вникнем в двата свята, на Яна и майка й, защото трябваше да вървим по струната на един и същи проблем, но ясно да дефинираме разликите!“
Мартин Макариев

Кастинг

Режисьор: Мартин Макариев
В ролите: Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, София Иванова Ласкин, Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова
Сценарист: Борислав Захариев
Продуцент: Яна Маринова
Музика: Кирил Добрев
Оператор: Андрей Андреев
Copyright © 2024 Dir.bg.