Минали животи

Past Lives

САЩ, Южна Кореа | 2023г | 106 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10
Програма:

За филма

В разпространение от: 21.01.2023
Премиера в България: 29.03.2024
Производител: A24, CJ ENM Co.
Разпространител: Бета Филм

Момичето На Ен и момчето Хе Санг, 12-годишни съученици от Сеул, които имат романтични чувства един към друг, отиват на среща. Изглежда, че в бъдеще ги очаква щастлив съвместен живот. Но родителите на момичето емигрират в Канада и учениците губят връзка един с друг. В Торонто, майката на момичето предлага тя да смени корейското си име с „американско“ и На Ен става Нора Мун.

Дванадесет години по-късно, през 2012 г., Хе Санг завършва военната си служба и Нора се мести да живее и работи в Ню Йорк. Един ден Нора разбира от Facebook, че Хе Санг търси На Ен, без да знае, че името й е променено. Нора пише на Санг и той е много щастлив, че е намерил училищната си любов и те започват постоянно да общуват чрез видеоразговори, въпреки че това носи определени трудности. Когато в Сеул е ден, в Ню Йорк все още е дълбока нощ. Срещата на влюбената двойка все още не е възможна, тъй като Нора започва кариерата си на писател в Ню Йорк, а Хе Санг се мести в Китай, за да учи китайски. Осъзнавайки, че безкрайните видеочатове и „виртуалната любов” няма да доведат доникъде, Нора предлага на Хе Санг да прекъснат комуникацията. По време на един от часовете си по литература Нора среща младия писател Артур, влюбва се в него и няколко години по-късно се женят. Хе Санг също среща момиче, с което започва да излиза.

Минават още дванадесет години. Артър и Нора живеят в Ню Йорк и Хе Санг решава да ги посети. Нора е много щастлива да види Санг и двамата се разхождат из Ню Йорк, чудейки се какво щеше да стане, ако не бяха скъсали. Тогава Нора, Артър и Санг се срещат в ресторант и тъй като Артър не разбира корейски добре, Нора превежда всеки разговор, но в крайна сметка забравя за съпруга си и говори изключително на корейски с Хе Санг. По-късно Нора се извинява на съпруга си за това, но Артър казва, че това са глупости и че се радва да се запознае със Санг.

На следващия ден Хе Санг тръгва за Корея. Нора и Санг се споглеждат дълго и многозначително. Санг пита Нора каква ще бъде връзката им в следващия живот и Нора казва, че не знае. „Ще се видим тогава“, казва Санг и тръгва с такси, а Нора се връща в апартамента си и, прегръщайки Артър, започва да плаче.

Кастинг

Режисьор: Селин Сонг
В ролите: Грета Лий, Син А Мун, Тео Ю, Син Мин Им, Джон Магаро, Джи Хе Юн, Чой Уон Йонг, Мин Янг Ан
Сценарист: Селин Сонг
Продуценти: Дейвид Хинохоса, Кристин Вашон
Музика: Кристофър Беър
Оператор: Шабиър Кирхнер
Copyright © 2024 Dir.bg.