Шоуто започва

Showtime

САЩ, Австралия | 2002г | 95 минути | Екшън , Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 15.03.2002
Премиера в България: 03.05.2002
Премиера на видео: 23.10.2002
Премиера на DVD: 23.10.2002
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра филмс

Две ченгета стават звездите на най-голямото шоу на живо в историята на телевизията. Детективът от полицията в Лос Анджелис Мич Престън (Робърт Де Ниро) e нетърпелив човек, без особен стил. Всичко, което иска е да си върши работата така, както си я е вършил през последните 20 години. Полицаят Трей Селърс (Еди Мърфи) е друга работа. Вместо да бъде истинско ченге, той предпочита да играе такова по телевизията. Потиснат актьор, денем той лови джебчии, а вечер репетира екшън пози пред огледалото и си мечтае за голям удар, който да промени живота му.

Една нощ Трей се набърква в операция под прикритие и по невнимание съсипва шанса на Мич да залови банда търговци на наркотици. Малко по-късно изниква и новинарски телевизионен екип с прожектори и микрофони и допълнително затруднява опитите на Мич да залови заподозрените. Разгневен от това, че месеци работа са отишли напразно, детективът стреля по една от камерите. Ако има нещо, което да мрази, това са наглите и безсъвестни репортери. А още повече мрази, когато подобия на полицаи - като Трей - му се изпречват на пътя...

Импулсивната постъпка на Мич води до появата на снимката му по първите страници на вестниците и той се превръща едновременно в обект на порицание и медийна знаменитост. Към него проявява интерес и влиятелната телевизионна продуцентка Чейс Рензи (Рене Русо).
Отлично запозната с вкуса на публиката, Рензи започва реализацията на шоу на живо за работата на полицията, като за целта един екип следва денонощно Мич. Това е последното нещо, което би му харесало, но ако иска да остане на работа и да продължи по следите на измъкналите се престъпници, той просто няма друг изход.

За да компенсира с нещо пълната липса на артистичност и подходящи маниери при Мич, Рензи трябва да му намери партньор – приказлив, с чар, готов на всичко пред камерата, някой като… Трей! Няма значение, че Мич не може да го гледа. Заедно те трябва да станат звездите на най-голямо шоу на живо в историята на телевизията. За Мич това е кошмар наяве. За Трей това е сбъдната мечта. Шоуто започва!

Кастинг

Режисьор: Том Дай
В ролите: Нестор Серано, Алекс Борстайн, Еди Мърфи, Франки Фейсън, Рене Русо, Робърт Де Ниро, Дрина Де Ниро, Рейчъл Харис, Уилям Шатнър
Сценаристи: Алфред Гоф, Кийт Шарън, Майлс Милър
Продуценти: Джейн Розентал, Хорхе Саралеги
Музика: Алън Силвестри
Оператор: Томас Клос
Copyright © 2024 Dir.bg.