Аз, шпионинът

I Spy

- 0/10

За филма

В разпространение от: 01.11.2002
Премиера в България: 21.02.2002
Премиера на DVD: 09.07.2003
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: Александра видео

В света на международния шпионаж се заражда едно странно приятелство в новото комедийно киноприключение.

Специалният агент Алекс Скот (Оуен Уилсън) и световният шампион по бокс в полутежка категория Кели Робинсън (Еди Мърфи) са невъобразими партньори в рискована мисия за възвръщането на най-новия американски разузнавателен самолет. Прототипът на шпионския супер-самолет се е оказал в ръцете на престъпния търговец на оръжие Арнолд Гъндарс (Малкъм Макдауъл). Скот се нуждае от Робинсън, за да проникне в главната квартира на мафиота. Голям любител на бокса, Гъндарс мечтае да организира мач между непобедимия Робинсън (57-0) и европейския шампион.

Но истинската битка се вихри извън ринга – между наперения Робинсън и не особено уверения Скот. След поредица неудачи двамата симпатяги успяват да проникнат в дълбините на будапещенския престъпен свят. Междувременно опитният в отношенията с женския пол Робинсън решава да запознае стеснителния Скот с изкуството на съблазняването, за да спечели Рейчъл (Фамке Янсен), красивата агентка, прикрепена към екипа. От своя страна Скот въвежда Робинсън в смайващия свят на шпионажа и високотехнологичните джаджи.

Шеметният екип е подложен на най-голямото изпитание, когато неочаквано предателство принуждава двамата партньори да се впуснат в смъртоносна надпревара с времето.

Кастинг

Режисьор: Бети Томас
В ролите: Оуен Уилсън, Малкълм Макдауъл, Еди Мърфи, Фамке Янсен, Гари Коул
Сценаристи: Кормак Уибърли, Мариан Уибърли, Дейвид Рон, Джей Шерик
Продуценти: Бети Томас, Анди Вайна, Марио Касар, Джено Топинг
Музика: Ричард Гибс
Оператор: Оливър Ууд
Copyright © 2024 Dir.bg.