Небеса (2002)

Heaven

САЩ, Великобритания,Франция, Италия, Германия | 2002г | 96 минути | Драма | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 11.08.2002
Премиера в България: 31.01.2002
Премиера на видео: 21.01.2004
Производител: Miramax Films
Разпространител: Юнайтед синема

Торино. Филипа (Кейт Бланшет), двайсет и девет годишна учителка по английски, е решена да извърши отчаян акт. Един мъж ще умре от нейната ръка. Човек, заслужаващ наказание заради причинените страдания на редица семейства и виновник за смъртта на съпруга й. Сега наркоплъсьорът, прикриващ се зад маската на легален бизнесмен, трябва да плати. Смела и непоколебима, Филипа поставя бомба в офиса му и уведомява полицията за стореното.

Едва при разпита в участъка тя разбира, че планът й ужасяващо се е объркал и вместо виновника са загинали четирима невинни, в това число и две деца. Тя е съкрушена.

Младият полицай Филипо (Джовани Рибиси) е единственият, който вярва на разказа на англичанката, тъй като е тайно убеден, че с нея са родени един за друг. Той без колебание решава да й помогне и измисля план, който да й върне свободата, въпреки че това може да му коства кариерата и дори живота. Той знае много добре, че за да й докаже любовта си, не бива да иска нищо в замяна...

Заедно те побягват от Торино, търсейки убежище из красивата тосканска провинция, напълно съзнаващи, че залавянето им е неизбежно. Престанали да вярват в справедливостта на този свят, героите на Бланшет и Рибиси правят отчаян опит да се възнесат в някакви незнайни “Небеса”.

Кастинг

Режисьор: Том Тиквер
В ролите: Джовани Рибиси, Ремо Джироне, Кейт Бланшет, Стефания Рока
Сценаристи: Кшищоф Пешевич, Кшищоф Кешловски
Продуценти: Уилям Хорбърг, Мария Кьопф, Фредерик Дюма, Щефан Арндт, Сидни Полак, Антъни Мингела
Музика: Арво Пярт
Оператор: Франк Грийбе
Copyright © 2024 Dir.bg.