Щурец в ухото

A Cricket in the Ear

България | 1976г | 95 минути | Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 30.04.1976
Премиера в България: 30.04.1976
Производител: Студия за игрални филми „Бояна“
Разпространител: Българска кинематография
Награди и номинации: ФИБФ Варна 76 г. – втора награда

Един “филм на пътя” по български. За героите, преместването от селцето в града е огромно преживяване и повод за сериозна преоценка на досегашният им живот и намеренията за бъдещето.

Евтим (Павел Поппандов) и Пешо (Стефан Мавродиев) решават да напуснат родното си село и да отидат да живеят в големия град. Със себе си носят не само огромно количество багаж, но и угризения. Евтим се е разделил с брат си след драматичен скандал за няколко талпи, а Пешо е изоставил родителите си, без да им се обади.

Застанали на пътя сред камара от вещи, те представляват колоритна гледка за подминаващите ги коли. Но двамата приятели имат възможност да се срещнат очи в очи с многообразието на живота. Виждат щедра отзивчивост и всеотдайност, но и дребна подлост и егоизъм; виждат вълнуващата чистота на голямата любов и отблъскващото двуличие.

Тези срещи по свой начин са съдбоносни за момчетата, които си задават въпроса дали са взели правилното решение да напуснат селото и да отидат в града.

Кастинг

Режисьор: Георги Стоянов
В ролите: Стефан Мавродиев, Павел Попандов, Антон Радичев, Ицхак Финци, Татяна Лолова, Петър Слабаков, Елена Райнова, Евстати Стратев, Владимир Давчев, Сотир Майноловски, Иван Балсамаджиев
Сценарист: Никола Русев
Музика: Кирил Дончев
Оператор: Ивайло Тренчев
Copyright © 2023 Dir.bg.