Адвокат на Дявола

The Devil´s Advocate

САЩ, Германия | 1997г | 143 минути | Драма , Мистъри , Трилър | Официален сайт
- 8.7/10

За филма

В разпространение от: 17.10.1997
Премиера в България: 27.02.1998
Премиера на видео: 22.10.1998
Производител: Regency Enterprises, Kopelson Entertainment, Taurus Film, Warner Bros.
Разпространител: Александра филмс

По едноименния роман от 1990 г. на американския белетрист Андрю Найдерман.

Преуспяващ млад адвокат е изкушен да работи за могъща нюйоркска фирма, която всъщност е ръководена от самия дявол...

Кевин Ломакс (Киану Рийвс) се радва на успех както в съдебната зала, така и извън нея. Той е млад адвокат от Флорида, който досега не е губил дело. Независимо колко жестоко е престъплението, независимо колко виновен е човекът, когото защитава, Кевин Ломакс има дарбата тъй да омае съдебните заседатели, че те да приемат аргументите му, да се съгласят с логиката му, да се поддадат на чара му - и да освободят клиента му.

Ломакс се радва на щастлив брак със сексапилната си млада жена Мери Ан (Шарлийз Терон) и дори е в добри отношения с болезнено честната си и набожна майка (Джудит Айви), въпреки че тя не гледа с добро око на стила му на живот, типичен за момче от малък град, което е преуспяло.

И тъй, животът на Кевин изглежда почти съвършен - едва ли не истински рай. Но не съвсем. Един ден Ломакс е в съда, защитавайки клиент, който е обвинен в блудство с деца. За да спечели делото, той трябва да накара жертвата да загуби самообладание достатъчно, за да се усъмнят заседателите дали пък тази тинейджърка не е излъгала за похотливите домогвания на учителя си. И Ломакс печели - макар и да му е ясно, че клиентът му е виновен.

Скоро след това Ломакс приема посетител - адвокат от Ню Йорк, който му обяснява, че неговата мощна юридическа фирма е разбрала за рекордните оправдателни присъди на адвоката от Флорида и иска да се срещне лично с него. Той му предлага луксозно пътуване до Ню Йорк с поемане на всички разноски. Въпреки настоятелните възражения на майка му, която твърди, че Ню Йорк е световен център на греха, Кевин и Мери Ан се отправят към "Голямата ябълка" и вкусват от зашеметяващия лукс, който може да предложи животът в големия град на преуспелите. И Кевин Ломакс се запознава с Джон Милтън (Ал Пачино) - човекът, който го е поканил по този екстравагантен начин.

Кастинг

Режисьор: Тейлър Хакфорд
В ролите: Делрой Линдо, Рубен Сантяго-Хъдсън, Крейг Нелсън, Дебра Монк, Кристофър Бауер, Шарлийз Терон, Тамара Тюни, Джефри Джоунс, Кони Нилсен, Ал Пачино, Киану Рийвс
Сценаристи: Тони Гилрой, Джонатан Лемкин
Продуценти: Ан Копелсън, Арнолд Копелсън
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Андрю Найдерман
Оператор: Анджей Бартковяк
Copyright © 2024 Dir.bg.