Мери Райли

Mary Reilly

САЩ, Великобритания | 1996г | 110 минути | Драма , Психо , Романтичен , Хорър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 23.02.1996
Премиера в България: 28.06.1996
Премиера на видео: 14.07.1997
Производител: Tristar Pictures
Разпространител: Александра филмс
Награди и номинации: Номинация за "Златна мечка" - кинофестивал в Берлин, 1996 г.

Злото е непреодолимо...

Мери Райли (Джулия Робъртс) живее в къщата на доктор Хенри Джекил (Джон Малкович). Тя служи на господаря си като вярна домашна помощница, чувствителна към неговата слабост, привикнала към нуждите му. Мери е невинно момиче, скромно на вид, но иначе издържливо. Това й помага да превъзмогне миналото си, изпълнено с насилие и болка. В домакинството на доктор Джекил тя най-сетне намира сигурен подслон.

Верността на Мери е благословия за доктора, който работи върху експеримент, изискващ съчувствие и разбиране, дискретност и тишина. Там обаче тя ще срещне и загадъчния му, призрачен асистент, мистър Хайд и чрез него ще застане лице в лице с най-тъжните си и съкровени преживявания.

Всеотдайна към надарения сдържан доктор Джекил, Мери открива, че е увлечена от прелъстителния чар на мистър Хайд. Двамата заедно споделят една ужасяваща тайна, която хвърля сянка на страх и опасност върху домакинството на доктор Джекил. Хайд става по-силен, а силите на милия доктор Джекил намаляват и само Мери може да разкрие ужасната, нечиста истина. Тя би направила всичко за доктор Джекил, но я възпират тъмните влечения към Хайд.

Джулия Робъртс изпълнява главната роля на невинна прислужница, която постепенно осъзнава, че нейният красив и загадъчен работодател доктор Джекил е може би чудовищният и фатален мистър Хайд. Филмът хвърля един съвършено нов поглед върху класическата приказка за доброто и злото, разказана през очите на прислужницата на доктор Джекил.

Кастинг

Режисьор: Стивън Фриърс
В ролите: Джулия Робъртс, Кати Стаф, Глен Клоус, Кирън Хайндс, Майкъл Гамбън, Джон Малкович, Джордж Коул
Сценарист: Кристофър Хемптън
Продуцент: Норма Хейман
Музика: Джордж Фентън
По книгата на: Валъри Мартин
Оператор: Филип Русло
Copyright © 2024 Dir.bg.