Под едно небе (2003)

Under One Sky

България | 2003г | 86 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 14.02.2003
Премиера в България: 14.02.2003
Производител: БНТ
Разпространител: Филмотечно кино Одеон

(телевизионен филм)

Планинско селце. Руфие (Марта Кондова), 15-годишна, живее сама с баба си. Подгонен от безработицата, баща й Хайредин (Румен Трайков) е заминал за Турция и вече три години няма вест от него. Дори най-близките на Руфие започват да говорят, че той е забравил за нея и няма да се върне.

Съчувствията към нея и мълчаливите укори към баща й я правят самотна и затворена. Тя решава да премине нелегално границата и да намери баща си, за да докаже на всички, че любовта им е взаимна. Търсенето на пари, за да плати на каналджията, се превръща в нейното първо житейско изпитание. Накрая Руфие се решава и на най-трудното - остригва косата си и се преструва на „момче”, за да бъде приета в групата.

По време на тежкия зимен преход в планината тя среща Исмет - неин връстник, който е тръгнал заедно с баща си. Руфие изпитва първите трепети на любовта, но не може да ги сподели, защото е „момче”.

Хайредин, бащата на Руфие, е в група бегълци. Той пътува към България, за да живеят завинаги заедно. Двете групи се разминават. Хайредин и Руфие не се разпознават в тъмното.

Кастинг

Режисьор: Красимир Крумов
В ролите: Николай Урумов, Красимир Доков, Иван Кондов, Марта Кондова, Леонтина Ардити, Месуре Сюлейман, Румен Трайков
Сценарист: Красимир Крумов
Продуцент: Андрей Караниколов
Оператор: Емил Христов
Copyright © 2024 Dir.bg.