От ада

From Hell

- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.10.2001
Премиера в България: 18.01.2002
Производител: Underworld Entertainment, 20th Century Fox
Разпространител: Киновелт Дъга

По едноименната графична поредица (1989-1998) на британския автор Алън Мур и илюстратора Еди Кембъл.

Ужасяващата легенда за Джак Изкормвача оживява...

Зимата на 1888 г. е студена и мъглива, а Лондон е скован от ужас. В квартала на бедняците Уайтчапъл няколко проститутки намират смъртта си по ужасяващ начин. В убийствата личи вещата ръка на професионалист от висока класа, добре запознат с анатомията. Убиецът придава на кървавото си забавление ритуалност, като всеки път прибира кой знае защо някои от органите на жертвите – и изчезва без следа.

Кой е той? Никой не знае, затова жадната за сензации лондонска преса го дарява с прозвището Джак Изкормвача. До днес неговата история остава забулена в догадки и съмнения. Тази версия е ужасяваща – защото няма да ни спести гледката на жестоките убийства. Атрактивна – защото в събитията е замесена английската корона. Изобличаваща – защото илюстрира безмилостния кръговрат на оцеляването, в който са впримчени героите. Добре дошли в историята на Джак Изкормвача, който изпраща от ада своето послание към бъдещето: “Един ден хората ще се обърнат назад и ще установят, че АЗ белязах ХХ век!”

Те са пет бедни момичета от улицата: Мери Кели (Хедър Греъм), Кейт (Лесли Шарп), Лиз (Сюзан Линч), Дарк Ани Чапмън (Катрин Картлидж) и Поли (Анабел Апсиън). За тях всеки ден е борба за оцеляване. Една от тях обаче е срещнала любовта на своя живот и тази любов е дала плод – красиво малко бебе. Кой е бащата? – Тайната, която знаят само петте жени, ги превръща в прицелна точка за мистериозния убиец.

Лудият касапин ги унищожава една по една. И докато инспектор Аберлайн (Джони Деп) и сержант Годли (Роби Колтрейн) водят трудно разследване, Мери Кели се опитва да оцелее. Ще успее ли да се спаси, за да има кой да се грижи за сирачето?

Брилянтната, сложна и завладяваща история е история за любов и приятелство, за ловец и жертви, за ужас и смърт, за заговор.и конспирация. Една градска история, обвита в мистерия, превърната в градска сага, изпълнена с тайнственост и страховити преживявания.

Снимките са осъществени във Великобритания и Чехия през юни 2000 г.

Разпространител на видео: Мей Стар.

Кастинг

Режисьори: Албърт Хюз, Алън Хюз
В ролите: Джони Деп, Хедър Греъм, Иън Холм, Роби Колтрейн, Джейсън Флеминг, Иън Ричардсън, Сюзан Линч, Лесли Шарп, Катрин Картлидж, Анабел Апсиън
Сценаристи: Тери Хейс, Рафаел Иглесиас
Продуценти: Джейн Хамшър, Дон Мърфи
Музика: Тревър Джоунс
По книгата на: Алън Мур
Оператор: Питър Деминг
Copyright © 2024 Dir.bg.