Човекът със звездите

Uomo delle stelle, L'

Италия | 1995г | 111 минути | Комедия , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

Премиера на видео: 24.06.1996
Производител: SUMMIT Entertainment
Награди и номинации: НОСИТЕЛ НАСПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ`95 Номинация за “Оскар”`95 за Чуждоезичен филм

Нима всеки от нас не е мечтал някога да бъде филмова звезда?
Джо Морели (Серджо Кастелито) се прехранва точно от това.
В годините след Втората Световна Война, той обикаля най-затънтените кътчета на Сицилия с един камион, облепен с филмови плакати, обявявайки че издирва таланти за студио “Universal” в Рим. Той опъва своята палатка на градския площад и започва да прави пробни снимки на местните жители, като ги кара дори да си плащат за тази услуга. Разбира се, той е мошеник. Но хората му вярват. “Света Богородице, какви лица!” - възкликва той, докато ги снима как играят откъси от “Отнесени от вихъра”.

Някои от хората са парализирани от страх. Други не спират да говорят. Трети изповядват и най-скритите си страхове и болки. “Човекът със звездите” е филм, много близък до шедьовъра на същия режисьор Джузепе Торнаторе “Ново кино “Парадизо”” от 1988. Действието и на двата филма се развива в Сицилия по едно и също време - когато телевизията измества киното. И двата са за филмови професионалисти - прожекционист и “ловец на таланти” - които инстинктивно усещат огромната нужда на обикновените хора да мечтаят чрез филмите.

Кастинг

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Серджо Кастелито
Сценаристи: Фабио Ринаудо, Джузепе Торнаторе
Продуцент: Виторио и Рита Чеки Гори
Музика: Енио Мориконе
Copyright © 2024 Dir.bg.