Спайдър-мен 2

Spider-Man 2

- 10/10

За филма

В разпространение от: 25.06.2004
Премиера в България: 09.07.2004
Премиера на видео: 24.11.2004
Премиера на DVD: 24.11.2004
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: Sunny Films

Две години са изминали, откакто кроткият Питър Паркър се е разделил с дългогодишната си любима Мери Джейн Уотсън и е решил да поеме по пътя на отговорността като Спайдър-мен.

Питър трябва да се изправи срещу нови предизвикателства, докато се опитва да живее със своята "дарба и проклятие", и да балансира между двете си самоличности – на неуловим супергерой и обикновен студент. Хората, на които Питър държи най-много, са в опасност заради сблъсъка му с могъщия злодей д-р Октопус (Алфред Молина), наричан още “Док Ок”.

Копнежът на Питър по Mери Джейн (Кирстен Дънст) дори се усилва, провокиран от желанието му да се отърве от тайния живот и да изрази любовта си. А Мери Джейн се е заела с актьорска кариера и в живота й има нов мъж.

Отношенията на Питър с най-добрия му приятел Хари Осбърн (Джеймс Франко) не вървят добре заради нарастващото му желание да отмъсти на Спайдър-мен, който - според него - е виновен за смъртта на баща му... Животът на Питър се усложнява допълнително, когато срещу него се изправя новият враг Док Ок. Питър трябва да се научи да живее със съдбата и призванието си на супергерой, за да спре дяволския маниак...

Кастинг

Режисьор: Сам Рейми
В ролите: Брус Кембъл, Джеймс Франко, Джей Кей Симънс, Тоби Магуайър, Алфред Молина, Розмари Харис, Кирстен Дънст, Емили Дешанел, Даниел Гилис, Елизабет Банкс, Дона Мърфи, Дилън Бейкър, Ванеса Ферлито
Сценарист: Алвин Сарджънт
Продуцент: Ави Арад
Музика: Дани Елфман
Оператор: Бил Поуп
Copyright © 2024 Dir.bg.