Диско прасета

Disco Pigs

Ирландия | 2001г | 93 минути | Драма , Криминален , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 12.10.2001
Премиера в България: 04.03.2004
Производител: Temple Film & TV Productions, Renaissance Films
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Ирландска филмова награда за най-добра актриса на Илейн Касиди
“Молодист” ’02 – Официална селекция

По едноименната пиеса (1996 г.) на ирландския драматург Енда Уолш.

Прасчо и Кутрето се раждат в един и същи ден, в една и съща болница и почти в един и същи момент. При все това майките им са различни. Привлечени като по чудо едно към друго, бебетата протягат ръчички от креватчетата си и се докосват. От този миг нататък те стават неразделни.
Годините минават. Прасчо и Кутрето вече са 16-годишни и живеят в своя собствен крехък и опасен свят, говорейки на език, който само те двамата разбират. Но точно преди 17-ия им рожден ден съвършеното равновесие започва да се разклаща. Кутрето започва да говори със съученика си Марки.

В дискотеката Прасчо полудява от ревност, защото Марки се опитва да целуне Кутрето. Един ден Кутрето е преместена да учи в Донегал. Прасчо затъва във водовъртеж от безсмислено насилие и разрушения и е обсебен само от една мисъл – двамата с Кутрето да прекарат рождения си ден заедно. Кутрето за разлика от Прасчо открива в себе си скрита сила, която й помага да намери път в живота. Сутринта на рождения им ден Прасчо се появява в стола на училището й. Приближавайки се през масите към нея, той обявява намерението си да я спаси. Но реакцията на Кутрето далеч не е ентусиазирана…

Кастинг

Режисьор: Кърстен Шеридан
В ролите: Килиън Мърфи, Джералдин О’Ро, Енда Уолш, Брайън О’Бърн, Илейн Касиди
Сценарист: Енда Уолш
Продуцент: Ед Гини
Музика: Морис Сийзър, Гевин Фрайдей
По книгата на: Енда Уолш
Оператор: Игор Хадуе-Лийо
Copyright © 2024 Dir.bg.