Воини на небето и земята

Warriors of Heaven and Earth

Хонконг, Китай | 2003г | 119 минути | Драма , Екшън , Приключенски
- 1/10

За филма

В разпространение от: 01.11.2003
Премиера в България: 04.03.2004
Премиера на видео: 22.12.2004
Премиера на DVD: 22.12.2004
Производител: Columbia Pictures, Huayi Brothers Media, Taihe Film, Xi'an Film
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Съни филмс
Награди и номинации: Награда на Шанхайската филмова критика 2004 г.

Мъжете не се раждат герои...
В традицията на "Седемте самураи" (1954) на Акира Куросава, този филм е за връзката между битките, другарството и честта.

Някъде в суровата пустош на пустинята Гоби в Средна Азия се скитат лейтенант Ли ( Джиан Вен) и японският пратеник Лай Ки (Киичи Накаи) – и двамата отлични воини и майстори на меча. След десетилетия служба в двора на китайския император, Лай Ки копнее да се завърне в родината, но вместо това е изпратен на запад в пустинята, по следите на издирвани престъпници. Единственият начин да се върне в Япония е да залови и екзекутира лейтенант Ли - отстъпник, оглавил въоръжен бунт, след отказа му да убие пленени жени и деца.

Ли и Ки трябва да се изправят един срещу друг, но се съгласяват да отложат временно битката, докато осигурят безопасността на преминаващ будистки монах. Монахът носи безценна и свещена реликва, която привлича вниманието на безмилостния местен управник, господаря Ан (Ван Ксуеки). Ли и Ки, придружавани от неколцина подчинени на лейтенанта - зарязали мирния живот, за да помогнат на командира си, - трябва да се преборят с жестоката пустиня, местните варвари и свирепите наемници на Ан, преди най-накрая да се изправят един срещу друг.

Кастинг

Режисьор: Хе Пин
В ролите: Джиан Вен, Киичи Накаи, Ван Ксуеки, Джао Вей, Хаси Баген
Сценарист: Хе Пин и Джан Руи
Продуцент: Ван Джонджун
Музика: А. Р. Рахман
Оператор: Фей Джао
Copyright © 2024 Dir.bg.