Идалго: Океан от огън

Hidalgo

- 7/10

За филма

В разпространение от: 17.02.2004
Премиера в България: 07.05.2004
Премиера на видео: 15.09.2004
Премиера на DVD: 15.09.2004
Производител: Touchstone Pictures
Разпространител: Съни филмс
Разпространител DVD: Александра видео

Епос-приключение за мъчителното пътешествие на един мъж и неговото избавление – за живота на Франк Т. Хопкинс, един от най-великите ездачи, които американският Запад познава, изправил се срещу най-добрите арабски коне и ездачи.

Някогашният каубой (Виго Мортенсен) е жива легенда, но всъщност славните дни на Хопкинс и неговия кон, мустанг на има Идалго, са далечно минало. Несретници в собствената си родина, Франк и Идалго имат какво да доказват, когато Хопкинс става първият американец, призован да участва в “Океан от огън” – изтощително състезание по оцеляване през безпощадната Арабска пустиня и дългото 3000 мили пътуване. След като състезателите дават клетва да победят, състезанието вече не е само въпрос на гордост и чест, а се превръща в битка за оцеляване и опит да бъде постигнато невъзможното.

“Идалго” разказва за одисеята на каубоя Хопкинс и неговия мустанг, странници в чужда страна, които стават първият американец и неарабски кон, които участват в най-суровото състезание за издръжливост в света. Виго Мортенсен е в ролята на мъжа, признат за най-великият ездач на дълги разстояния, когото Западът някога е познавал.

Кастинг

Режисьор: Джо Джонстън
В ролите: Омар Шариф, Джей Кей Симънс, Виго Мортенсен, Зулейка Робинсън
Сценарист: Джон Фъско
Продуцент: Кейси Силвър
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Шели Джонсън
Copyright © 2024 Dir.bg.