Паника на Арлингтън роуд

Arlington Road

САЩ | 1999г | 117 минути | Криминален , Трилър | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 21.03.1999
Премиера на видео: 19.02.2000
Производител: Screen Gems, Lakeshore Entertainment, Columbia TriStar Home Video

Напрегнат психологически трилър за приятелството и предателството, подлостта и измамата, недоверието към външния вид и неотделимостта на доброто от злото. Решен в стила на Хичкок, филмът ефектно преплита преследването и параноята, разследването и воайорството.

Майкъл Фарадей (Джеф Бриджис) е наскоро овдовял преподавател по история, който живее с 10-годишния си син Грант (Спенсър Кларк) в предградията на Вашингтон. Загубата преди две години на съпругата на Майкъл и майката на Грант (младши агент на ФБР, убит по време на акция) все още населява спомените на баща и син.

По странно стечение на обстоятелствата, Майкъл и Грант се сприятеляват с Оливър и Черил Ланг (Тим Робинс и Джоан Кюсак) - жизнерадостно, типично американско семейство, току-що настанило се в предградията. Родителите правят всичко възможно, за да спечелят Майкъл и Грант на своя страна и съвсем скоро Грант и синът на семейство Ланг - Брейди (Мейсън Гембъл) стават неразделни приятели. Най-накрая дългият период на траур изглежда приключил.

Когато двете семейства се сближават, Майкъл започва да изпитва съмнения към общителния Оливър. Отначало той хваща съседа си да лъже за някои на пръв поглед незначителни неща, но колкото повече лъжи открива, толкова повече търпението му започва да се изчерпва. Нещо не е съвсем наред в съседната къща...

Приятелката на Майкъл намира растящото му недоверие за параноично, което според нея се дължи на ревност: Ланг са идеалното семейство, което Майкъл е изгубил. Когато Грант започва да прекарва повече време с тях, грижите на Майкъл се увеличават и той решава да проучи съседите си по-обстойно.
Това, което открива, задълбочава мистерията и подозренията му. Семейство Ланг определено не са това, за което се представят - но тогава кои са те? Защо това тъй невинно изглеждащо семейство е дошло във Вашингтон? Какво всъщност става в отсрещната къща?

Кастинг

Режисьор: Марк Пелингтън
В ролите: Хоуп Дейвис, Тим Робинс, Джоан Кюсак, Джеф Бриджис, Мейсън Гембъл, Спенсър Кларк
Сценарист: Ерън Кругър
Продуцент: Том Горей
Музика: Анджело Бадаламенти
Оператор: Боби Буковски
Copyright © 2024 Dir.bg.