Преоткрито време

Le Temps retrouve

Франция, Италия | 1999г | 158 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 16.05.1999
Премиера на видео: 25.08.2004
Производител: United New Cinema

Преоткрито време (заглавието на последната книга) излиза през 1922, когато Пруст е на смъртния си одър, разглежда стари снимки и си спомня живота си. Ние опознаваме героите постепенно, чрез неговата памет; измислицата затъмнява реалността.

Руис с невероятно визуално умение показва как произведенията на твореца се свързват с преживяванията му, като диапозитиви, прожектирани на стената в стаята му. Спомените за идиличните дни на детството се редуват със случки от парижкото общество в края на ХІХ век. В ръцете на Руис драмата на Голямата война, разгледана в контекста на грандиозни соарета и разточителни балове, се превръща в изтънчена комедия на нравите.

В Преоткрито време, Руис показва непостижимото: неосезаемото безвремие, предмет на творчеството на Пруст, в един бароково пищен и сюреалистичен филм. Резултатът е монтаж от вълнуващи моментни снимки и трескави мечти, което отделя на филма изключително място в киното по Пруст, великолепен успех в една област, където много адаптации са се провалили.

Обогатен от звездните актьорски изпълнения на Катрин Деньов, Еманюел Беар, Джон Малкович, Венсан Перес, Паскал Грегори, Марчело Мацарела ..., Преоткритото време е "разкошно, съвършено изпълнен спектакъл" (Джак Матюс, NY Daily News).

Кастинг

Режисьор: Раул Руис
В ролите: Джон Малкович, Еманюел Беар, Паскал Грегори, Катрин Деньов, Венсан Перес
Copyright © 2024 Dir.bg.