Гадни момичета

Mean Girls

САЩ | 2004г | 93 минути | Комедия | Официален сайт
- 7/10

За филма

В разпространение от: 19.04.2004
Премиера на видео: 08.12.2004
Премиера на DVD: 08.12.2004
Производител: Paramount Pictures
Разпространител: Александра видео
Разпространител DVD: Александра видео

Отгледана в африканския пущинак от родители зоолози, Кейди (Линдзи Лохан) мисли, че знае всичко за “оцеляването на най-силните”. Но законът на джунглата се проявява в най-неочакваната за нея форма, когато 15-годишното момиче, досега обучавано единствено в къщи, е записано в нормална американска гимназия.

Тя трябва да намери мястото си сред разнообразните гимназиални касти на спортисти, зубрачи, клакьорки и какви ли още не, но най-вече трябва да се справи с най-опасния вид – Пчелата Майка, т.е. красивата и пресметлива Реджина (Рейчъл Макадамс), лидер на най-модерната и популярна клика на “Пластичните”.

Адаптацията сякаш не би могла да бъде по-трудна, но когато Кейди се влюбва в бившото гадже на Реджина, единствената и най-важна мисия на “Пластичните” става да унищожат социалния й живот. Налага се и Кейди да покаже ноктите си и скоро тя и Реджина се оказват в центъра на най-гадната и... забавна момичешка война, която сте виждали.

Кастинг

Режисьор: Марк Уотърс
В ролите: Джонатан Бенет, Нийл Флин, Тим Медоус, Лизи Каплан, Аманда Сайфред, Линдзи Лохан, Рейчъл Макадамс, Тина Фей, Лейси Шабер
Сценарист: Тина Фей
Музика: Ролф Кент
По книгата на: Розалинд Уайзман
Оператор: Дарин Окада
Copyright © 2024 Dir.bg.