Животът и времената на съдията Рой Бийн

The Life and Times of Judge Roy Bean

- 0/10

За филма

В разпространение от: 18.12.1972
Производител: Warner Bros. Pictures

По романа "Roy Bean, Law West of the Pecos" (1943 г.) на американския историк, фолклорист и писател Чарлз Лиланд Сониксен.

Имало е такъв съдия Рой Бийн. Някъде го наричат "комично-успокоителна фигура в историята на Тексас", а ние разбираме с какво е привлекателна неговата бандитска, пъстра кариера (разказана тук със смесване на факти и безсрамно въображение), за да се покаже фолклора на Северна Америка и да се възхвали непокорният здрав дух на нейните пионери; в същото време - да се превърне в бурлеска най-успешната от американските машини за митове - уестърна.

Главният недостатък е, че Бийн не успява да се придобие епическите качества на един от "скромните и непобедими" основоположници на американската гордост и мъжество, той не се издига над кавгаджийството и ексцентричността и не е лесно да му се възхищаваме - дори накрая, когато като пародия на един от четиримата конника на Апокалипсиса се връща в Лангтри, за да спаси дъщеря си и да защити кръчмата "Джърси Лили".

Дали наистина това е идеалната роля за Пол Нюман?

Кастинг

Режисьор: Джон Хюстън
В ролите: Джон Хюстън, Стейси Кийч, Пол Нюман, Ава Гарднър, Таб Хънтър, Антъни Пъркинс, Жаклин Бисе, Роди Макдауъл, Виктория Принсипъл
Сценарист: Джон Милиъс
Продуцент: Джон Форман
Музика: Морис Жар
По книгата на: Чарлз Лиланд Сониксен
Оператор: Ричард Мур
Copyright © 2024 Dir.bg.