Мистър Дийдс

Mr. Deeds

САЩ | 2002г | 90 минути | Комедия , Романтичен
- 0/10

За филма

В разпространение от: 28.06.2002
Премиера в България: 13.09.2002
Премиера на видео: 19.02.2003
Премиера на DVD: 19.02.2003
Производител: Columbia Tristar International
Разпространител: Александра Филмс
Разпространител DVD: Мей Стар

Той има най-ценното нещо на света… ПАРИ.

Той е симпатягата Лонгфелоу Дийдс (Адам Сандлър). Собственик на единствената пицария в малкото градче Мандрейк Фолс, Ню Хемпшир, той е станал нещо като местната знаменитост с поздравителните стихове, които рецитира на своите съграждани.

Животът в ресторантчето си тече тихо и спокойно, докато бизнес магнатът Чък Седар (Питър Галахър) не донася новината, че Дийдс вече минава в съвсем друго финансово измерение. Отдавна изгубен роднина му е оставил наследство на стойност 40 милиарда долара, заедно с медийна империя, футболен отбор, бейзболен тим и частен хеликоптер, готов във всеки момент да го откара където му хрумне.

От такива истории за внезапно забогатяване, на репортерите започват да им текат лигите и Дийдс бързо попада в медийна лудост. Най-активната журналистка е красивата Бейб Бенет (Уинона Райдър) от ТВ шоуто "Inside Access". Нейният шеф и водещ на шоуто Мак Макграт (Джаред Харис) иска да открие нещо мръсничко за Дийдс и заедно с Бейб и колегата й Марти (Алън Кавърт) са готови на всякакви измами, за да постигнат целта си.

Нашият герой напуска Мандрейк и заживява в Манхатън. В новия си дом на Парк Авеню, Дийдс е смаян от ехото в огромния хол и от готовия да изпълни всяко негово желание личен камериер Емилио (Джон Туртуро). В първия си работен ден като президент на “Блейк Ентърпрайзис” Дийдс разбърква всичко по собствения си неподражаем начин: уволнява звездата на футболния отбор (за да го научи на маниери) и превръща служебния офис в "зона за приятелски прегръдки".

Светът на милиардерите може и да изглежда различен отвън, но новият градски баровец си е от село... И той ще докаже, че парите могат да променят всичко, но не всекиго!

Кастинг

Режисьор: Стивън Брил
В ролите: Адам Сандлър, Алън Кавърт, Ерик Авари, Питър Галахър, Джон Туртуро, Уинона Райдър, Джаред Харис
Сценарист: Тим Хърлихи
Продуцент: Джак Джарапуто
Музика: Теди Кастелучи
Оператор: Питър Колистър
Copyright © 2024 Dir.bg.