Аз, императорът - част 2

I, Caesar

Великобритания | 1997г | 147 минути | Документален | Официален сайт
- 10/10

За филма

Премиера на DVD: 01.06.2006
Производител: BBC
Разпространител DVD: Prooptiki

Епизод 4
АДРИАН – зад стената

Адриан е император по времето на „Златния Век” на Римската Империя. Но човекът, дал името си на стената, разделяща цивилизованите римляни от тези, считани за варвари, всъщност бил аутсайдер. Самият той е роден в Испания и неговото издигане до властта се отразило благоприятно на разпространението на римската култура в провинциите, както и на факта, че различни хора от провинциите започнали да взимат все по-голямо участие в управлението на Империята.

Епизод 5
КОНСТАНТИН – носителят на кръста

Константин променил хода на световната история като обявил християнството за официална религия на Рим. Този епизод изучава живота на един управник, който осъзнал, че християнската вяра е идеална за опитите му да обедини една разделена от много фактори империя. Според него християнството проповядвало един Бог за една Империя.

Епизод 6
ЮСТИНИАН – последният римлянин

Юстиниан бил последният наистина велик римски император. Когато Западната Римска Империя паднала под ударите на варварските германски племена през 476 година, Източната Римска Империя, управлявана от Юстиниан не само оцеляла, но и процъфтявала. Роден като селянин в земите на съвременна Сърбия, Юстиниан използвал връзките на семейството си, за да получи висша длъжност. Спечелил си репутация на строител, законодател и завоевател.

Кастинг

Режисьор: Питър Никълсън, Фил Грабски
Copyright © 2024 Dir.bg.